SİNEM BARUT

SİNEM BARUT

TARAFINI BELİRLE

TARAFINI BELİRLE

Kariyer seçimi hayatımızda bizim kontrolümüzde olan en önemli olan ikinci konu. Genellikle kişinin kendini en az tanıdığı dönemlerde yapmış olduğu bir seçim onu aşamayacağı sorunlara, mutsuzluğa sürükleyecektir. Kimisi durumu kabullenmiş, kimisi ise çok geç olmadan yeni bir kariyer edinme arzusuna geçmiştir.

Kariyer seçimini yaparken kişinin bazı farkındalıklarının olması gerekir. Arzu etmek önemli olsada tek başına yeterli değildir. Bir işi yapabilmek de tek başına yeterli olmayacaktır. Çünkü bazen bazıları bir şeyi sadece yapmak olmak için yapar. Hiç bir artı çaba göstermez. Böylece kendilerinide geliştiremezler.

Kişi veya kişilerin herhangi bir işte kendilerini kanıtlamaları o işi layığıyla yapmaları ve artık güzel bir başarıyı, istedikleri şekilde yönetmeleri durumunu taşır. Tabi ki bütün bunları devamlı olarak sürdürebilmek için yetenek, yetkinlik ve motivasyonlarını en üst seviyelerde tutmaları ve bırakmamaları en önemli şartlardan birisidir. Çünkü bunlar olmadığı zaman durumlar tam tersine dönüp başarısızlıklara yol açabilir. Bir şeyler için karar vermeye başladığımız zaman bizi kötü etkileyecek olay ve kişilerden olabilidiğince uzak tutmalıyız. Özellikle kişilerin işlerimize karışmasına izin vermemeliyiz. Bu kararı kendim için aldım ve benim istediklerim doğrultusunda bir yol olmalı diyerek önümüze bakmalıyız. Unutmayın ki birilerinden tavsiye almak bakış açımızı değiştirebilir. Fakat bu durum karar alırken bize söylenenlerle aynı özelliği taşımamakta. Eğer ki birilerinden fikir almak istiyorsanız karşınızdaki o kişinin yeterince tecrübe sahibi kişiler olduğundan emin olun. Başarı nedir? Ne işe yarar? Kendimizde bu soruların cevaplarını aramalıyız. Başarının olumlu yönlerini değerlendirirken,birde olumsuz etkenlerinide göz önünde bulundurdunuz mu hiç ? Eğer bunu yapmazsak yanlış yolda yürümeye başlıyoruzdur. Başkasının başarı dediği şeylerin arkasında koşarak bilmediğimiz bir şeylere ulaşmaya çalışıyor olabiliriz. Uğraşlarımız sonucunda en yüksek yere geldiğimiz zaman bu benim düşüncelerimi yansıtmıyor ve elimde tutmak istediğim şey değildi diyebiliriz. Çoğu insan için başarı ; çok paraya sahip olmak, kendinize uygun olduğunu düşündüğü eşyalara ve kişilere sahip olmak, ciddi rakamların ortaya konulduğu işlere imza atmak vs. gibi olaylar olduğunu kabul eder. Başarı sadece bir yönde ilerleyen bir nesne değil. Başarabildiklerimizin farkına vararak umut duyacağımız bir serüven olacak. Kişinin kendi çıkar ve isteklerinin üzerine yoğunlaştığı o tempoda eline alabildiği mutluluklar ona huzur verecektir. Biz insan oğlu her zaman hep daha fazlasını istediğimiz için heyacanla ulaşabileceğimiz bir yöntemle ilerlemiş olacağız. Bu yolu bu şekilde yürüyebilenlerin her zaman bir adım önde olduğunuda görmüş olacağız.

Gerçek başarıyı elde etmiş olanlar, kendileri için zirveye çıkmanın ne demek olduğunu anlayan kişiler olmuştur. Yani bu kişiler istek,arzu,yetenek ve yetkilerini kendi kararları doğrultusunda haraket ettirmişlerdir.

Peki ya siz kendi isteklerinizimi yoksa size dışarıdan etkili olan kişilerin isteklerini mi gerçekleştirmek istersiniz?

Bu yazı toplam 1686 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
SİNEM BARUT Arşivi

JOKER

26 Ocak 2023 Perşembe 11:19
SON YAZILAR