Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

KADEM METE'Yİ KUTLASAM ERKEN Mİ OLUR?

KADEM METE'Yİ KUTLASAM ERKEN Mİ OLUR?

Net ve kesin.

AK Parti çok ciddi bir sıkıntı içinde.

Mental yorgunluğu mu dersiniz,

Süregelen muazzam boyuta ulaşan yıpranmışlık mı dersiniz, ne dersiniz bilmem ama, Muğla İl Teşkilatı için çıkmaz sarmalı sanki oluşmuş durumda.

Kadem Bey kendine göre kesinlikle haklı. Yıllarca öyle veya böyle Marmaris te, ardından ister ödül deyin ister liyakat deyin, layık görülen Muğla İl başkanlığının ardından, sebep, sonuç, neticelere hiçbir şekilde bakmadan tek hedefi Milletvekili olmak.

Öyle ya. Ömür boyu İl Başkanı kalacak değil ya.

Hayatında hiç siyasetle uğraşmayanlar bile bir el hareketi ile milletvekili olabiliyorken, bir iki dönem küçücük bir beldede belediye başkanı olanlar, bütün omuzlara basa basa milletvekili olmuşken, kendine göre yıllardan beri her türlü sıkıntı, sorun, algı, dedikodu, yalan, iftira.  Aklınıza ne gelirse, hepsine maruz kalan, üstüne bir de 15 TEMMUZ hain darbe girişiminde, kaderin kazaya tecellisi vesilesi ile kendi ilçesi Marmaris'te bulunan Zatı Devletlerinin tam dibinde bulunarak mücadele eden biri olarak.

Hakkı değil mi?

Her ne kadar 100 bini çoktan aşmış olan AK parti üye sayısı taa 90 binlere inmiş,

Küme Küme demesek bile, yıllar içinde onlarca, yüzlerce, hatta etki-tepkisi ile binlerce rakama ulaşan, atılan, itilen, kovulan, unutulan, esameye gerek kalmayan sessiz küskünler,

Son yapılan seçimlerde alınan oylarla son yapılacak seçimlerde alınacak oylar arasında negatif yönde büyük bir farklılığın olduğu, düzenli yapılan anket sonuçlarından tutun da, sokağa çıktığınızda bile bariz bir şekilde görünüyor olmasına rağmen.

Bence hakkı.

Eğer, AK Parti Genel Merkezi, seçimi her ne olursa olsun kazanmak zorunluluğu olduğundan vazgeçmiş, ahde vefacılık kuralını, sonucunda kaybetmek dahi olsa diyorsa... Kadem Meteyi muhakkak milletvekili adayı yapmalı derim.

AK parti şayet hem Türkiyede hem de Muğlada yepyeni bir zafere imza atmasının yolu kesin ve net olarak Teşkilatlarda yapılacak ciddi, üstü kapalı olmayan, al gülüm ver gülümden uzak, ahbap çavuş muamelesi olmayan, ikna edilmişlerin kenara bırakılarak inanmışlarla seçime gitmesi şarttır. Buna Muğla dahildir.

Ancak ne var ki Muğla farklı gibi.

Zira Muğla da İl başkanlığı için bir tek Allah Kulu çıkmıyor. ÇIKAMIYOR.

Bilindik tek laf sanki herseyi anlatıyor ;

İl Başkanı görevde olduğu müddetçe aday olmak ETİK değil.

Hay Allah.

Niye ki?

Kimse ikinci soruya cevap veremiyor.

Kadem  Bey dahil olmak üzere kimler kimleri Genel Merkeze götürdü İl Başkanı olsun diye. Peki onlar nasıl gittiler? Başkan kendi yerine ADAM bulmak için uğraşırsa etik, başkası ben adayım derse değil. Ne garip bir memleketimiz var bizim yahu.

İl Başkanı niye selefini bulmaya çalışıyor o halde?

Ben onu bunu bilmem, Muğlada ADAM yok.

Yine Muğla da herkes korkuyor.

Merkeze sunulan adayların hiçbiri kabul görmedi zaten.

Durum böyle olunca da Genel Merkezin elinde kala kala Kadem Mete kaldı.

Genel Merkez de haklı.

Madem bunca mevzu var, o halde niye bir tek aday yok?

Diyelim ki Genel Merkez Kadem Beyi görevden aldı veya istifa etti. Ya bu yükü omuzlayacak kriterlere ! uygun kimseyi bulamazsak? Partiyi mı kapatalım? Genel Merkez de haklı.

Eğer çok yakın bir zamanda bir ya da birileri, söyle usturuplu ve ciddi bir şekilde, ekibi ile birlikte "BU YOLA BAŞ KOYUYORUM" demez, daha doğrusu diyemezse, ben şimdiden Muğlanın AK Partili TEK Milletvekili olarak Kadem Meteyi tebrik etmek isterim. Çünkü ikincisi zaten olmaz. Haa, İl Başkanı da zaten ya Barış, ya Gültekin, ya şu bu olmuş ne fark eder ki?

Demem o ki, yol bitmek üzere. Mevcut milletvekilleri zaten umutlarını tamamen yitirmiş vaziyette. Nasıl olsa aday olmayacağız modunda. Kadem Bey " ben varsam varsınız, ben yoksam YOKSUNUZ" der ve bu işi bitirir.

Rengini, kokusunu, duruşunu bir türlü açıkça belirtilmeyen, kapalı kapılar ardında Dava Savunuculuğu yapanlara biz de sadece "TEESSÜF" edebiliriz. Sonra kimse kusura bakmasın.

Sonuç.

Hepimiz görürüz.

Der;

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 1696 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR