Hasan Telli

Hasan Telli

Kafamı Kurcalayan Sorular Bitmeyecek

Kafamı Kurcalayan Sorular Bitmeyecek

[embed]

Bu başlık altında çokça yazı yazar oldum. Biriken soruları toparlayıp hepsini de tek yazıda muhataplarına sormak pek da kolay olmuyor. Soruları sordukça daha cevaplarını alamadan yeni sorular birikiyor ve artarak devam ediyor. Soruları sormadan da geçemiyorum zira benimde akşamları başımı yastığa koyduğumda uyuyabilmem lazım. Bildiklerimizi yada gördüklerimizi sizlere aktarmakla görevliyiz. Sormalı sorgulamalıyız ki gerçeği herkes öğrensin.

***

Soru 1 – Biz il olarak spora ve sporcularımıza gereğince sahip çıkamıyoruz sanırım. Milli sporcu sayımız en son 57 idi ama sanıyorum artma olmadı umarım düşmemiştir de. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Dünya Serbest Stil Güreş Şampiyonasında 57 kiloda bronz madalya kazanan Süleyman Atlı memleketine döndü. Seydikemerlilerin kalabalık bir karşılama töreni düzenlemesi ise gerçekten yürek kabarttı. 2 kez Avrupa ve 1 kez de Dünya şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Süleyman Atlı güreşe Fethiye’de başlayarak Milas’da devam etti. Ne var ki kendisi şimdi Ankara ASKİ Sporcusu. Muğla ilinde Dünya şampiyonu bir güreşçiyi barındıra bilecek bir spor kulübümüzün olmamasına anlam veremiyorum. Bu konuda işi spor olan bürokratların ne çalışma yaptıklarını merak ediyorum.

Soru2 -   Bu yıl 54. yapılan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda da Muğla yine kan kaybetti. Etapların dünya televizyonlarında canlı yayınlanması ile bölgenin dolaylı reklamının yapıldığı düşünülürse Muğla’dan geçen iki etapta handikaplarımız iki yıldır devam ediyor. İki yıldır il merkezine giremeyen   Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu değim yerinde ise Muğla il merkezini teğet geçiyor. Önümüzdeki yıl 55. Yapılacak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Muğla etap kaybetme durumunda kalabilir. Peki bunun olması için il milletvekillerimiz, yerel yöneticilerimiz ve işleri spor olan bürokratlar nasıl bir çalışma izliyor merak ediyorum.

Soru 3 – Şehrin görümünün değişeceği, trafikte rahatlama olacağı söylenerek bizlerden 450 gün süre isteyerek başlanan altyapı ve yol çalışmalarının ne zaman biteceğini ve neden bu kadar uzadığını hiç kimse açıklamıyor. Yapılacak tek yön uygulaması ile trafiğin rahatlayacağı söyleniyordu sanırım çalışmalar sırasında yaşanan sıkışıklık giderilecek ama eskisine nazaran bir iyileşme olmayacak gibi görünüyor.  Bu projeyi hazırlayanların Muğla’da yaşam konusunda nasıl bir bilgiye sahip olduklarını çok merak ediyorum. Zira yapılması beklenen tek yön uygulaması ile eski kent dokusu ve yeni yerleşim alanı arasına bir set çeken tek yönler araç kullananları şehir içinde bol miktarda tur attıracak gibi görünüyor.

Bu yazı toplam 756 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR