Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

LİSTEDEKİLERE HAYIRLI OLSUN MUĞLAYA GEÇMİŞ OLSUN AKPARTİ'NİN BAŞI SAĞOLSUN

LİSTEDEKİLERE HAYIRLI OLSUN MUĞLAYA GEÇMİŞ OLSUN AKPARTİ'NİN BAŞI SAĞOLSUN

Adalet Ve Kalkınma Partisi Aday Adayları Genel Merkez Mülakatları başladı. Tüm hızıyla devam ediyor. Muğla Aday Adayları arasından temayüle göre belirlenen Aday Adayları genel merkezde mülakata alındı.

Sayın Mehmet Özhaseki Muğla Adayları komisyon başkanı idi. Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile birlikte beş kişilik bir komisyon.

Adaylar teker teker çağrıldı.

Sorular ve cevaplar. Notlarını tek tek aldılar. Aday adaylarının sunumlarını dinlediler, dosyalarını, belgelerini teslim aldılar. Bilahare hızla değerlendirerek Aday listesini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacaklar.

Sanıyorduk. Öyle değilmiş. İş çoktan bitmiş...

Mülakatlar daha devam ederken Eski İl başkanı Kadem Mete aday adaylarının olduğu yere geliyor. Orada Yatağan eski ilçe başkanı Ali Tekin, Eski İl Başkanı İhsan Küreci de var.

Kendinden emin bur vaziyette tabi.

Kadem Bey " Şimdi Erkan Kandemirin yanından geliyorum. Listeyi hallettik. Diyor.

Liste dediği şu ;

Kadem Mete

Yakup Otgöz

Duygu Marçalı

Ali Tekin

Hakan Fevzi ilhan.

Peki altı ve yedi nerede?

Oraya koyacak adam bulamadık diyor.

Yani beşi zarzor denkleştirmiş, altı ve yediye isim bile bulmakta zorlanmış güya...

Ne Ali Tekin ne İhsan Küreci bir cevap veremiyor bu duruma.

Kendileri de Aday değil mi bilemiyorum. Ama durum sandığımızdan daha da vahim olacak bu gidişe.

Madem liste tamamdı, siz milletle alay mı ediyorsunuz?

Madem liste tamamdı, bu mülakat, temayül sadece bir mizansen mi? Figüran mı oynatıyorsunuz?

Madem listeyi Kadem Mete belirleyecekti, 54 kişinin duyguları ile, hisleri ile, efor, gayret, heyecan, şahsiyet, haysiyet, maddiyatlarıyla niye oynuyorsunuz?

Madem listeyi hal ettiniz, o halde neden bunca tamtam, debdebe neden?

Liste belliymiş.

1 - Hayati Yazıcı

2 - Hasan Özyer

3 - Kadem Mete...

Liste bu.

Anlaşılan o ki "Sakar altını ben, üstünü de sen dizayn edersin" dediği Ali Tekin'e verdiği sözü de yerine getirmemiş. Tıpkı kendisinden "İZİN", "İCAZET", "TALİMAT" ile aday adayı olanlara verdiği sizleri yerine getirmediği gibi.

Adam yok adam.

Benim en büyük üzüntüm; bunca politik oyuna bile isteye susanların tutum ve davranışlarına.

Ne için sustuklarını hakikaten anlamak imkansız yahu.

Böyle bir listenin oluşacağı için yazmıyorum bunları. Asla doğru olduğuna da inanmıyorum.

Benim tepkim, bu kadar bariz bir şekilde Kadem Metenin özellikle Aday Adaylarını hiç yerine koyarak;

" Bu meseleyi öyle fazla büyütmeyin, fazla uğraşmayın, kendinizi yormuş olursunuz, neticede yine benim dediğim olacak ve siz sadece NAL toplayacaksınız" dercesine açıkça böyle cümleler sarfedebilmiş olması.

Bu sòzleri duyan Ali Tekin, İhsan Küreci ve başka kimseler, kalkıp Erkan Beye, Mehmet Özhasekiye, Öznur Hanıma iletemiyorlarsa..

Kadem Mete yüzde yüz haklıymış derim. Muğlada adam yok.

Randevu alamıyorssnız, mesaj çekin. Numarası yoksa söyleyin ben vereyim hepsinin numarasını. Ama susmakla, el pençe divan durmakla nereye kadar? Muğlaya dönünce ne diyeceksiniz millete? Siyaset yarın bitmiyor ki. Sizin için yeniden başlıyor. O halde azıcık dirayetli olmak gerekmez mi?

Genel Merkezin , Erkan Kandemirin böyle bir şey demesi ihtimali var mı? Ola ki var, bunu bir aday nasıl kalkar da kendi lehine dikte edebilir?

Temayül alanına bile gelemeyen biri liste yapıyor. Resmen gülünç. Susanlar ?

Hiç mi düşünmüyorsunuz arkadaş Muğlayı?

Hiç mi derdiniz yok Türkiye diye?

Hiç miydiniz ki siz bu denli susacak kadar yoksunuz?

☆☆☆

Dün yine birçok arkadaş aradı..

Dedi ki birileri temayül yoklaması öncesi bir aday adayının tomar tomar para dağıttığını söyledi. Bunun hakikaten dedikodusu bile iğrenç. Ben temayül yoklamasına kendisi için oy atması karşılığında para verecek bir aday adayı olduğunu asla zannetmiyorum. Olamaz böyle bir şey. Eğer olduysa vay halimize. O paradan hayır bekleyenin de haline. İnşallah yoktur böyle bir şey. Eğer ki bir tek kişi bile, oy atmak için bir kuruş dahi aldıysa, zehir olsun, zıkkım olsun, çoluğundan çocuğundan çıksın. Eğer bir kişi oy almak uğruna para verdiyse, zehir olsun, zıkkım olsun olsun, çoluğundan çocuğundan bin kere çıksın. Parayı kendinizi listeye sokturmak için değil, gidin AK Partiye oy vermek için kullanın kullanacaksanız.

Daha önce de yazmıştım.

AK Partiyi ne Yedili koalisyon artıkları, ne CHP, ne Kılıçdaroğlu asla yıkamaz. AK Parti yi yıksa yıksa yine kendisi yıkar. Yanlı, Yanlış, hatalı aday seçimleri AK Partiyi iktidardan edecek tek güçtür.

Yine diyorum; Genel Merkezi kendi oyuncağı gibi görenler, her fikrini kabul ettirdim sananlar bu defa aldansın artık. Bu defa AK Parti kazansın. Bu defa Muğla kazansın. Bu defa Türkiye kazansın.

Kadem Mete değil.

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 2379 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR