Hasan Telli

Hasan Telli

Muğla’da Siyasetin Kilidi

Muğla’da Siyasetin Kilidi

31 mart yerel seçimleri öncesinde aday adaylarının sahalara çıkmasıyla hava soğusa da siyaset ısınmaya başladı. Muğla’da yerel siyasetin perde arkası isimleri kulislerde derin mevzular üzerine çalışırken, aday olmak isteyenler ise acaba kimlerle yol yürümeliyim arayışında. Herkes önce aday olmayı ardından da seçmenin oyunu almanın peşinde. Sanırım aralarında en rahatı Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş. Kendi partisi içerisinden bir rakibi olan Gümüş’ün diğer siyasi partilerden çıkması beklenen aday adaylarının sessiz kalması rahatlığını arttırıyor. Ancak rehavete kapılmak da pek iyi değil diyerek çalışmalarını sürdürüyor.

***

Perde arkasında Muğla siyasetini dizayn etme çabasında olanlar ise öncelikle büyükşehir ardından da ilçe belediyelerini ele alıyor. Siyasi mühendislik yapanların en büyük hatası bu gibi görünüyor. Tümden parçalara gitmeye çalışıyorlar. Ancak pazıl küçük parçaların bir araya gelmesiyle resmin tamamını görmekle biter. Siz olmayan bir resmi görüp sonra parçalara ayırmayı planladığınız sürece bu iş biraz zor görülüyor. İşte bu yüzden önce küçük parçalara yönelmeli diyerek ilçe aday adaylarının açıklamalarına katılabildiğim kadar katılmaya devam ediyorum. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Yatağan Belediye Başkan aday adayı Mustafa Toksöz’ün açıklamasında idim. Kendimce nabız yoklayarak havayı koklamaya çalıştım. Yatağan’da kömür ve duman kokusu arasında siyasetin kokusunu almak ise pek zor değil. Her ne kadar küçük bir ilçe olsa da Yatağan çıkışlı siyasetçiler Muğla siyasetinde önemli yerlerde karar verici olarak neredeyse her siyasi parti de karar verici olarak görev yaptı.

***

Açıklama saat 16:00’da yapılacaktı. Ben yaklaşık iki saat öncesinde Yatağan’a ayak basarak sokaklarda dolaşmaya başladım. Bir iki esnaf ziyaretinin ardından bir kahvede namaz saatini bekleyen ihtiyarlarla çay içip sohbet ettim. Onlarla Yatağan’ı ve Yatağan’ın seçimini konuştuk. Elde ettiğim veriler benim için gerçekten önemli. Zira bir anket firmasının bu verilere sahip olması pek olası değil. Anketörlere genel olarak sorulara bakarak cevap verenler bana sadece içlerinden geldiği gibi anlattılar. Ben soru sormadın onlar sormadan anlattı. Onların aktardıklarından ve Yatağan’daki genel havaya bakarak diyebilirim ki Muğla’da siyasetin kilidi Yatağan’da. 31 Mart yerel seçimleri öncesi ve 31 Mart günü en hareketli ilçe yine Yatağan olacak gibi görünüyor. Yatağan’da seçim süresince elektriği termik santral değil siyaset üretecek gibi görünüyor.

Bu yazı toplam 942 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR