Güzide Kasim

Güzide Kasim

Olmadı Be Başkan…

Olmadı Be Başkan…

Gazetemizin dünkü sayısında çıkan haber şöyleydi.

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Noel Pazarının bu yıl 7’nci kez kurulacağı açıklandı.

“Türkiye’nin En Büyük Noel Pazarı” sloganıyla Köyceğiz Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarınca her yıl Aralık ayı içerisinde festival havasında gerçekleştirilen etkinliğin 15 Aralık Cumartesi günü renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, yaptığı açıklamada; “Köyceğiz ve çevre ilçelerde yaşayan yerleşik yabancılar ve aktif derneklerle kurduğumuz geleneksel Noel pazarı ile alışveriş imkânı sunuyoruz. Anadolu toprakları, öteden beri çatışmadan, zulümden, savaştan ve baskıdan kaçan herkesin sığındığı korunaklı bir liman olmuştur. Düşünce, inanç ve temel insan haklarına saygıyı esas alan kadim geleneğimizin mensupları olarak, coğrafyamızda farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini kıymetli bir zenginlik görüyoruz.” dedi.

Köyceğiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu ise, yaklaşık bin stant için yer ayrıldığını söyledi.

***                    ***                    ***

Evet, bu haberin sitemizde yayınlanmasının ardından Kavaklıdere Belediye Başkanı haberin altına aynen şu yorumda bulundu.”Bizleri biz yapan Milli ve manevi değerlerimizi büyük zararlar veren ve verecek olan bu tür gereksiz hareketlerin bir an önce son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

***                    ***                    ***

Ben öncelikle Köyceğiz Belediye Başkanlığımızı bu etkinliğinden dolayı kutluyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik durumu göz önünde bulunduracak olursak; böyle çeşitli etkinliklerle hem esnafımızı hem de şehrimizin hareketliliğini sağlamış oluruz. Köyceğiz gibi küçük bir ilçemiz içinde de  bir nevi kış turizmini canlandırmak, için kurulacak pazarda yaklaşık bin standın kurulması demek o çevre için çok büyük bir katkı demektir.

Yalnız bu festival Köyceğiz Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ilk değil. Yıl içinde bakarsak Köyceğiz Belediyesi hiç durmadan hemen hemen ayda iki kez düzenlenen bir etkinlik programı var. İkinci el pazarı, ekolojik Pazar, Ramazan şenlikleri, plaj hentbolu ve voleybolu, çocuk ve kültür festivali, sinema günleri gibi aklıma gelmeyen daha bir sürü etkinlik. Yani Köyceğiz Belediyesi esnafını ve ilçesini tanıtmak, için her ay bir etkinlik yapıyor.

***                    ***                    ***

Evet, Kavaklıdere Belediye Başkanım, böyle güzel etkinlikler yapan, ilimiz sınırları içinde bulunan bir ilçe başkanımızı tebrik etmek varken ya da bunlardan feyz alarak siz de ilçemiz için değişik etkinlikler yapmak varken; Neden bir eleştiri gereksinimi duydunuz. Buradaki olayın Noel ya da yılbaşı olmadığını hepimiz az çok biliyoruz. Önemli olan sen ben davası değil biz olabilmek değil mi? Bütün mesele.

Unutmayalım ki Köyceğiz’in geçim kaynakları arasında turizmde var. Köyceğiz de yaşayan yerleşik yabancı sayısı 150 hanedir. Ve bu dönemlerde onlarında yurtdışından gelecek yakınlarını düşünürsek, hem ekonomiye katkı hem de ilimizin yurt dışındaki tanıtımını yapmış oluruz.

Şahsen sizin bir Belediye Başkanı olarak yaptığınız yorumu size yakıştıramadım. Eleştirmek ya da ayrıştırmak yerine, bakın bu etkinlik için bin stant kurulacak siz de bu stantlarda yerinizi almayı neden düşünmediniz. Kavaklıdere’mizin şuan unutulmuş mesleği olan kalaycılık ve şu an ayakta kalmakta zorlanan bakırcılık zanaatlarımız var. Bunların tanıtımı ve ilçemizin tanıtımı için sizde bir stant açabilirsiniz. Hem kardeş belediyemizi desteklemiş oluruz hem de kendi ilçemizin tanıtımımızı yapmış oluruz.

Evet, Kavaklıdere Sayın Belediye Başkanım; Burada sizi rahatsız eden milli ve manevi değer nedir? Çok merak ediyorum.

-Ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti ibaresi kaldırılırken, Andımız yasaklanırken ve Milli Bayramlarımız stadyumlarda kutlanılması yasaklanırken; milli değerlerimizi sahiplenme duygusu neredeydi diye sormazlar mı?

Evet, Sayın Başkan böyle bir yorumu halktan biri yapmış olsa bile; siz bir belediye başkanı olarak toplumu sağduyulu olmaya davet edecek olanlarsınız. Sizlerin birinci görevi toplumun huzurunu sağlamak ve sağduyulu olmak…

Olmadı be başkan….

Bu yazı toplam 1373 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR