Hasan Telli

Hasan Telli

Bu Sorular Hiç Bitmeyecek Gibi

Bu Sorular Hiç Bitmeyecek Gibi

Gerçekten de başlıkta yazdığım gibi bu sorular hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Her gün yeni sorular eklenerek devam ediyor. Ülke gündeminden hızlı ilerliyor Muğla’da soru ve sorunlar. Bir dönemin ödüllü tiyatro oyun yazarı, siyaset adamı hatta bir dönemin neredeyse tüm siyaset adamlarının konuşmalarını yazan merhum Hilal Köseoğlu’nun bir sözü geldi aklıma. “Muğla’da yanan bir ateşin dumanı tüm ülkeden görünür.” Onun yaşadığı dönemlerde bu duman görülmesi sadece ülke geneli ile ölçülüyordu ki şimdilerde ilerleyen teknoloji ile yanan ateşin dumanı tüm dünyadan görünür duruma geliyor.

***

Soru 1 bir mahkumun cezaevinde okuyacağı kitaplara kadar kontrol edilirken giyeceği tişörtlerde yazanların ne anlama geldiğini araştırmayan bir yapıya anlam veremiyorum. Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir davada mahkumların sadece duruşma salonuna girişte ve çıkışta görüntü alınabileceğini bile bile o görüntünün başlarına iş açacağını anlayamayan yöneticiler ve sorumlular nasıl hala o koltuklarda oturuyorlar anlayamıyorum.

Soru 2 Her gün yazsak her gün söylemeye devam etsek de onlar bir türlü kabul etmeyecekler diye düşünürken önceki gün akşam saat 23;15 sıralarında artık onlarda kabul etti. “#Menteşe İlçemizde yoğun su kullanımı ve gündüz yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle içme suyu dağıtım depolarındaki su miktarları minimum seviyelere gerilediğinden saat 23:15 ile 07:00 arası zorunlu olarak merkez mahallelere su verilemeyecektir.”  Dedim ya kısmen kabullenilmiş iyide bu paylaşımı yapan MUSKİ sayfasında alttaki yorumları okumuyorlar mı diye düşünmeye başladım. Orada saat 18:00 den beri sularının kesik olduğunu söyleyenler var. Yada benim bizzat kendim saat 20:40’da MUSKİ’yi aradığımda kalite standartları gereği görüşmemizi kaydeden sitemde görevliye suların neden kesik olduğunu sorduğumda ekip arkadaşlarına bilgi vereceğini kendilerinin böyle bir kesintiden haberlerinin olmadığını ifade ediyor. Koskoca SCADA sistemi çalışmıyor mu? depolarda bulunan su seviyesini göremiyorlar mı?

Soru 3 Bir mahkumun üzerinde “Hero” yazılı bir tişörtle mahkeme salonuna girmek isterken orada toplanan vatandaşların hatta siyasilerin bile dikkatini çekmemesi bana ilginç geldi. Ancak olayın anlaşılmasının ardından her platformda sudan sebebler için bile açıklama yapan fırsatçılığı kimseye bırakmayan sendika başkanları STK yöneticilerinin azını bıçak açmazken cesaret örneği göstererek herkesten önce açıklama yapan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği kurucu il başkanı Mücahit Akgün’ü kutluyorum. Gerçi bu açıklamadan hemen sonra kendisine kesin uyarılar ve baskılar gelmiştir ama o duruşunu bozmadı. Umarım bir gün gelen baskıları da açıklar da Muğla’da siyasetin kirli yüzünü deşifre eder.

***

Soruların arkası kesilmez umarım soruların ve sorunların az olduğu bir Muğla’da yaşamak için herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapar. Gerçi buna sen ne kadar inanıyorsun diye soracak olursanız ben de inanmıyorum ama inanmak istiyorum.

Bu yazı toplam 1238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR