Hasan Telli

Hasan Telli

Tütün Deposundan Dünya Şampiyonu Çıktı

Tütün Deposundan Dünya Şampiyonu Çıktı

Muğla’da Dr. Ejder Sözen, 2007’de okçuluk sporuyla tanıştı, 2011’de aile hekimi olarak Yatağan’a 18 kilometre mesafedeki 1800 nüfuslu, eski köy olan Bencik Mahallesi’ne atandı. Dr. Sözen, bu sporu çocuklara da sevdirmek için kolları sıvadı, Bencik Ortaokulundan aralarında kimsesiz ve ailesinin maddi durumu iyi olmayanlar da bulunan 11-14 yaşlarında 16 kız, 2 erkek öğrenci seçti.

Sözen, eski tütün deposu ve sağlık ocağının bahçesinde okçuluk eğitimi vermeye başladı. 4 yıl boyunca haftanın 7 günü eğitim alan öğrenciler, attıklarını vurur oldu. Öğrenciler, Muğla Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu oldu.

***

Beş kişiden oluşan takımım katıldığı ilk Türkiye Şampiyonasında İki Türkiye Rekorunun yanı sıra iki Türkiye Birinciliği, bir Türkiye Üçüncülüğü daha elde etti. Bu yeni başarı il basınının, il idarecilerinin, il sivil toplum kuruluşlarının ilgisini çekti. Birçok farklı yerden destek gördüler. Gelen teşvikler üzerine takıma dördü kız birisi erkek beş köy çocuğu daha ilave edildi ve 2013 yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında tekrar İki Türkiye Birinciliği bir Türkiye İkinciliği ve bir Türkiye Üçüncülüğü daha elde edildi. Bu aşamadan itibaren takıma basınla beraber Muğla Valimizde özel olarak ilgi gösterdi ve destek verdi. Çalışmalar daha ciddi ve planlı bir şekilde yoğunlaştı.

***

Muğla Ticaret Odası ve Muğla Üniversitesinin beraber hazırladığı “Muğlada 100 Yıl 100 Kadın” projesi kapsamında rekortmen kızımız hazırlanan bu kitapta yer alma hakkı kazandı. Dr. Ejder Sözen’in yaptığım bu çalışma ile Türkiye’de herhangi bir yerde köy çocuklarına yeterli imkan ve yeterli emek verildiği takdirde bu çocukların da çok şey başarabileceğini. Onların hayatına farklı bir elle dokunmanın ne kadar önemli olduğunu, bir Aile Hekiminin yerel halk ve yerel idarecilerle bütünleşerek hekimlik dışında da bir şeyler verebileceğini göstermiş oldu.

***

Arjantin'in Rosario kentinde devam eden Gençler ve Yıldızlar Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Makaralı Yay Yıldız Karışık Milli Takımı, dünya şampiyonluğu elde ederken, Makaralı Yay Yıldız Erkek Milli Takımı da gümüş madalya kazandı.  Emircan Haney ve Dilara Sevindik'ten oluşan Makaralı Yay Yıldız Karışık Milli Takımı, finalde Meksika'yı 153-149 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Dr. Ejder Sözen’in okçularından Emircan Haney beş yıl önce ilk madalyasını kazandığı günde bu kez dünya şampiyonu oldu.

***

İnanan bir doktor, ona inanan veliler, bir o kadar doktora güvenen ve o nu seven onlarca genç yetenek. İşte o doktorun sosyal medya paylaşımı ile neredeyse göz yaşlarımızı tutamayacak kadar duygulandık. Dr. Ejder Sözen paylaşımında; “Ve Dünya Şampiyonluğu... Ne yazacağımı bilemiyorum. Henüz fotoğraflara ulaşamıyorum. Muhteşem bir mücadele . Gururla izledim. Dilara ve Emircan muhteşemdi. Emircan ilk altın madalyasını 5 yıl önce bugün kazanmıştı ve bugün Dünya Şampiyonu oldu. Tek kelime yazabiliyorum.. Çok mutluyum.. Burada Arjantin'de İstiklal Marşını bağırarak söylemek nasip oldu. Şükürler olsun…”

Bu yazı toplam 1474 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR