Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

AK PARTİ İL BİNASINDA OTURACAK YER YOK

AK PARTİ İL BİNASINDA OTURACAK YER YOK

Arkadaşlar Bu Parti İktidar Olacak Ve Siz Burada Oturacak Yer Dahi Bulamayacaksınız..!
Motivasyon.
Öncelikle kendisi ile siyaset yaptığım, Mücahit, mütefekkir, son derece nezaket sahibi Abimiz Abdüssamed Kaplama'yı rahmetle yâd etmek isterim. Milli Görüşün Muğla'daki dimağlarının başında gelirdi.
Gelelim asıl konuya..
Cümlenin müellifi Ecz.Yavuz Ercan.
AK Parti Muğla Kurucu İl Başkanı.
Nakleden AK Parti son İl Başkanı Sayın Av.Gültekin Akça.
AK Parti Muğla İl teşkilatı ilk kurulduğunda, toplantıya gelmeyen yönetimi kurulu üyelerini motive etmek için Yavuz Ercan'ın söylediği söz bu.
İl Başkanımız Sayın Akça kuruluş aşamasında çektikleri sıkıntıları çok nezih bir şekilde kaleme almış. Bir partinin kuruluşu, o partinin ülkenin son 21 yılına kesintisiz damga vuruşu, o damganın bir davaya ait olduğu. Hani bunu bir de hiç iktidar yüzü görememiş bir ilin İl Başkanının anlatması..
Ne yalan diyeyim, ben yazıdan çok keyif aldım.
Serzenişler bile çok ince bir şekilde gizlenmiş.
Başlarda edilen teklifleri " ben gelmem, başka kapıya" diyenleri, edilen teklifleri "çeşitli gerekçelerle" geri çevirenlerin daha sonra nasıl da koştura koştura Partiye doluştuklarını mesela.
Oturacak yer bulamamak...!
Herhalde buna en iyi misal, bu sözün sahibi için geçerli desem yanlış olmaz. Ecz.Yavuz Ercan o çileli, meşekkatli, sıkıntılı süreci bihakkın aştıktan sonra, kendine sanki oturacak yer kalmamış.
Demek ki kategorik bir durum varmış.
A- Bir oturup, pir oturanlar.
B- Bir oturup hiç kalkmayanlar.
C- Bir kere oturup, bir daha hiç oturamayanlar.
D- Bir oturup,bir kalkanlar, sonra bir daha oturanlar.
E- Hiç oturamayanlar..! Yani kalpten bağlı, ve fakat asla koltuk derdinde olmayanlar.
F- Hiç oturtulmayanlar. Koltuğa en layık olup da oturamayanlar yani.
Sayın Başkanın
"Muğla'nın siyasi ve sosyal dokusu" derken neyi kastettiğini ben inanın bunu hiç anlamış değilim.
Muğla'nın siyasi ve sosyal dokusu, Aydın'dan, Balıkesir'den, Konya'dan farklı mı oluyor?
Allah'ın Muğla'sı işte.
Sayın Başkanımız burada Muğla'lıyı övmüş mü yermiş mi onu da bilemedim. Muğla siyasi dokusuna mesela ilk günden beri her daim olan, Şadi Pirci mi, sonradan dahil olup, bi gidip bi gelen Hasan Özyer mi uygun?
Konu İl Başkanlığı olduğuna göre bir de şöyle diyelim;
AK Parti Muğla'da, siyasi ve sosyal dokuya uygun olarak İl başkanı ataması yapıyor.
İlk kurucu İl Başkanı Ecz.Yavuz Ercan'dan, son İl Başkanı ki aynı zamanda bu yazıya konu yazının müellifi Av.Gültekin Akça Bey, bu siyasi ve sosyal dokuya uygun olarak seçilmemiş.
Bu çıkmıyor mu ortaya?
Nerden mi çıkardım bunu;
Siyasi ve sosyal dokudan kastı ne idiyse, ona uygun seçilmiş olsalardı, AK Parti Muğla'da bugüne kadar hep yenilmiş, hiç kazanamamış bir parti yerine, hep kazanmış, hiç kaybetmemiş bir parti olması gerekmez miydi?
Mesela siyasi ve sosyal dokuya, Marmaris gibi bir yerde, 4 belde ile beraber seçime girememe başarısızlığının, yıllar içinde nasıl da mükafatlandırıldığı bir misal olabilir mi?
Mazisi ANAP, DYP olanlar çoğunlukta iken hem de.
Muğla vakti zamanında 5 milletvekili çıkaran, orta büyüklükte bir İl idi. 2002 ye kadar incelendiğinde, hangi döneme bakarsak bakalım, daima 5 te üçü hep sağ partilerin olmuştur.
ANAP ve DYP den gelenlerin kurucu olduğu AK Parti ise hiçbir zaman bu oranı yakalamamıştır. Hatta sayı 6, 7 olduğunda bile hep 2 olmuştur.
O halde Sayın Gültekin Akça'ya göre bugüne kadar hiç bir İl başkanı bu hususi ! "Sosyal ve siyasi" dokuya uygun olarak atanamamış. Kendisini elbette dışarıda tutarak bunu söylüyorum. Her ne kadar 14, 28 Mayıs seçimlerinde İl Başkan Vekili olmuş olsa da, Sayın Akça İl Başkanı olarak henüz bir seçime girmedi. Ayağının tozu ile girdiği seçimin ihalesini Sayın Başkana yıkacak değiliz elbette. O başarısızlık halefinin hanesine altın harflerle yazılmış zaten. Bence Sayın Başkanın bu hususu ACİLEN değerlendirmesi gerekir.
Bir başka üzüntü verici durum ; Hasan Özyer'in AK Parti'nin Muğla'daki İLK milletvekili olması.
Doğru. Başka Partiden, ANAP'tan umudunu kesen bir kısım milletvekili ile, başlarında Erkan Mumcu ile birlikte AK Parti'ye geçti.
Ne var ki AK Parti'nin Muğla'daki İLK milletvekili olan Hasan Özyer, aynı zamanda AK Parti'den istifa eden de İLK milletvekilidir. Sonra ne olduysa yeniden AK Parti'ye geri gelmiştir. Sevineyim mi üzüleyim mi?
Sayın Akça "oturacak yer Bulamayacaksınız" derken, Sayın Yavuz Ercan'ı mı, yoksa, bi gidip bi gelen, bi gidip bi gelen ve herhalde AK Parti muhalefete düşmediği müddetçe de kalacak olan Hasan Özyer'i mi kastetti, yoksa son dakikaya kadar " ya kapıyı açıp, beni içeri alın, ya da ben gidecek kapı bulurum" deyip, oturacak koltuk bile bulamayan Behçet Saatçi'yi mi kastetti?
Kim bilir, belki de "seni başkan yapacağız" diye arabaya binip, Afyon'dan geri dönen İskender Gencer'i kastetmiştir.
Muğla'nın kendine has bir siyasi ve sosyal dokusu, yapısı varsa demek ki bunu AK Parti Genel Merkezi de, İl merkezi de hiç okuyamamış.
Hala da okumuyor belli ki.
7 ay sonra yapılacak yerel seçimler neticesinde bunu daha da net bir şekilde göreceğiz gibi.
Sözün sonu; Sayın Gültekin Akça'ya itibar etmemiz gerekirse, ki elbette gerekir, 21 yıllık iktidar, artık bir kere de olsun Muğla'ya da gelsin diyorsak, 21 yıldır Muğla siyaset ve sosyal dokusuna uygun olan teşkilatın kurulması gerekir.
Ne dersiniz?
#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 2954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR