Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

ANKARA - MARDİN - MUĞLA HATTI

ANKARA - MARDİN - MUĞLA HATTI

AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Kadem Mete'nin daha Genel merkezde mülakatlar devam ederken, aşağıya gelip, birkaç Milletvekili aday adayına aday listesi açıklaması skandalını yazmıştık.

Bazı arkadaşlar aradılar. Yok şu kelimeyi demedi, yok, bana göre şöyle demek istedi, yok şu virgül o tarafa değil bu tarafa konacaktı diye düzeltmeye, düzeltirken daha da çetrefilli hale getirerek aslında katmerli tasdik etmeye çalıştılar.

Şimdi Ankara'da güya konuşuluyormuş gibi yapılan bazı algılar ortaya atılmaya başladı.

Ondan önce bir hususu dile getirmem lazım.

Malum Hasan Özyer güya siyaset üstü denilerek, siyasetin göbeğine oturtulmaya çalışılıyor aylardan beri.

Siyaset üstü biri siyasete müdahale etmez. Bilgi, birikim ve deneyimlerini aktarır. Mühim bir kişiliktir. Yol gösterir, akıl verir, tecrübesini aktarır. Bir kesime değil, her kesime eşit mesafede durur.

Fakat, Siyaset üstü diye yepyeni bir İDOL yapılmaya çalışılan Hasan Özyer öyle mi ya?

Her kesime müdahele, her köşeye hakim, her partiye mükim maşallah.

AK Partide hem Yakup Otgözü, hem de Yelda Erolu desteklediği açıkça her yerde söyleniyor.

Ayrıca İP te de irtibatı olduğu, Metin Ergun yerine Behçet Saatçiyi İstisnasız desteklediği de dilden dile söyleniyor.

Siyaset üstü..

Hasan Bey hızını alamamış gibi.

Öyle ki ta Ankarada bile üçüncü bir parti için de kendi aday çalışması yaptığı dillerde.

Kim mi?

İskender Gencer.

Rivayet odur ki; Hasan Özyer İskender Gencer ile görüşür. Onu, Kasrı Kanco'da mukim Ahmet Türk ile irtibatını sağlar. İskender Gencer atlar Mardine gider. Ahmet Türk ile Kasrı Kanco'da görüşür. Muğladaki HDP oyları konusunda anlaşır. Dönüşte de İskender Gencer CHP nin kapısına dayanarak aday adayı olur. İskender Gencerin aylardan beri "arkamda en az 1 milletvekili çıkaracak kadar oyum var" dediğini duymayan kalmamıştır herhalde.

Bu duyumu sosyal medya hesabımdan paylaşmıştım zaten. Aksini söyleyen henüz olmadı. Sükut ikrardan gelir derler.

Burada bir husus dikkat çekici.

Hasan Özyer’in hem Otgöz’ü hem de Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ı desteklediği vurgusu.

Sanki bu tam kargaların güleceği cinsten gibi geldi bana. Kadem Mete’nin bir, ya da Otgöz'ün bir, diğerinin ikinci sıra için verdiği canhıraş savaşın neresinde Yelda Erol Gökcan olacak hayret. Hasan Özyer 1 ve üç diyecek değil herhalde. Bana göre Hasan Özyer Yelda Hanımı desteklemez. Yelda Erol Gökcan da böyle bir listede 3 üncü sıra için Hasan Özyer’e selam bile vermez.

Her üç durumda kimin kaybettiğine bakmayın, her daim kazanan kim ona bakın derim.

Gelelim yeni algı oyununa.

Güya bazı "kaynaklar" Külliyeye ulaşmış, Külliyedeki havanın tam da Kadem Mete’nin aşağıya gelerek zikrettiği isimler yönünde eğilimin olduğunu fısıldamış.

Koskoca Külliye, bu kadar ince eleyip sık dokuduğu liste meselesini sanki Külliyenin çay ocağına koymuş da çaycı dışarı sızdırmış gibi yapılması, son derece yakışıksız, saygısız bir durum. Böyle bir şey asla mümkün değil. Cumhurbaşkanımız bu gibi konularda son derece hassastır. Dedikodunun kaynağını, gözüne bile bakmadan anlar ve faturayı kimsenin gözünün yaşına bakmadan keser. Ne demek 9 Nisanda açıklanacak olan bir listeyi dışarı çıkarmak?

Bu tam bir algı oyunudur. Hiç bir şekilde doğru değildir. Ne olanlar sevinsin, ne olmayanlar üzülsün. 1200 den fazla isim üst kurula sunuldu. Bu da daha evvel dediğimiz gibi Muğla’da en az 30 aday adayının üst kurula çıktığını göstermektedir. Bu dedikodunun amacı belli olduğu gibi kaynağı da aslında kabak gibi ortadadır.

Der;

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 1732 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR