Hasan Telli

Hasan Telli

CHP’nin Adayı Kim Olur

CHP’nin Adayı Kim Olur

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Muğla’da herkesin en çok konuştuğu konu CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kim olacağı. Dünkü yazımda CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı için üç kişinin başvuru yaptığını yazmıştım. CHP Parti içi yayınladığı genelge ile Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyesi aday adaylığı başvuruları için 26 Ekim tarihine kadar başvuru alacaklarını ve bu başvuruların tamamlanmasını istemişti. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimi ile biraz farklı bir tarih ortaya çıktı. Resmi gazetede yayınlanan seçim takvimine göre ise  2019 yerel seçimlerde aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihi 1 Aralık 2018 olarak belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.

***

Bu takvime bakınca acaba CHP’den aday olmak isteyen Hâkimler ve savcılar, Yüksek yargı organları mensupları, Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile

yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, Subay ile astsubaylar, Siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların aday olması beklenmiyor mu? Sorusu akıllara geliyor. CHP üzerinde siyasi mühendislik yapanların yada niyet, fal okuyucularına göre adaylar kasım ayının ilk haftasında belirlenecek!

***

O halde şu sıralar görev yaptığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden izne ayrılan Oral Karakaya’nın aday adaylığı merak etmek en doğal sonuç. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, mülkiye başmüfettişliği görevini yürütürken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından iki yıl önce istifa ettirilerek CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliğine getirilmiş. Halen devlet memuru statüsünde olan Oral Karakaya’nın aday adaylığını açıklamamış olması siyasi partiler ve devlet memurları kanunu gereği diye düşünüyorum. Ancak her zaman bir açık kapı mutlaka vardır düşüncesi ile aday adaylığını resmi olarak açıklamasa da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yayınladığı kutlama mesajı ve billboardlarda asılı reklamları dikkat çekiciydi. CHP’li üyelere adrese teslim mesaj göndermesi, Muğla ziyaretlerini sıklaştırması, farklı organizasyonlarda yer alması, lokal toplantı ve ziyaretler gerçekleştirmesi Oral Karakaya’nın resmen açıklamadığı aday adaylığının net bir göstergesi. CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adayını Merkezi yoklama ile belirleyeceği düşünülürse Kemal Kılıçtaroğlu’nun kararının ne olacağını hepimiz Aralık ayının ilk haftası öğreneceğiz.

Bu yazı toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR