Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

Büyük Sürprizlere Hazır Olun

Büyük Sürprizlere Hazır Olun

Malum yerel seçimlere  5 aydan az bir zaman kaldı. Düne kadar partiler ağırlıklı olarak İstanbul-Ankara-İzmir üzerinde yoğunlaşmıştı. Çünkü ortada yalnızca CHP aday adaylık başvuruları olarak ilçeler ve bazı küçük illerde fludan netliğe doğru yol almaya başladı. Muğla’da ise şuana kadar CHP aday adayları çalışmalarına başladı.

Büyük şehirlerin aday adayları üzerinde medyada köşe yazarları tartışmalarını ve tahminlerini sürdürüyor. Aslında partiler bu konuda ser verip sır vermiyor.

****

Ancak 5-12 Aralıkta Ak Partide aday adaylık başvuruları yapılacak asıl sürpriz ve diğer partilerin aday belirlemeleri bu hafta içinde olacak.

Ak Parti Muğla’da büyük sürprizler yapacak. Hemen hemen bütün ilçelerde sürpriz isimler göreceğiz. Kadın belediye başkan adaylarını görmek kimseyi şaşırtmamalı.

Özellikle önemli iş adamları, iş kadınları kendi bölgelerini cazibe merkezleri haline getireceklerdir.

Fethiye’de – Dalaman’da – Ortaca’da sürpriz isimler, Köyceğiz’in şuanda görev yapan belediye başkanı Kamil Ceylan’la yola devam edeceği, Marmaris – Datça – Ula’da sürpriz isimlerin görüleceği, Menteşe – Yatağan – Kavaklıdere’de çok fazla yenilik olmayacağı, Milas ve Bodrum’da yine sürpriz isimleri yada kadın adayları göreceğimiz mutlak.

Menteşe’de birçok isim adaylık üzerinde ortaya atılmış günlerdir tartışılırken Yatağan adaylığında ilçe başkanı Ali Tekin’in ismi gündemde.

Seçime hazırlık sürecinde il –ilçe başkanlarının istifa ederek aday gösterilmesi yerlerine atanacak il – ilçe başkanlarının performansına bağlı bir şey.

İl – ilçe başkanı toplum tarafından benimsenmiş, geçmiş seçimlerde performansları yüksek, aldıkları oy oranı yüzde 40’ların üzerinde, il ve ilçede vatandaşın sorunları çözülmüş, talepleri yerine getirilmiş ise,

Başkanlığı süresince kibir, kin ve nefreti bir kenara bırakıp;

Cumhurbaşkanının her zaman belirttiği gibi; tevazu sahibi, adil davranabilen, insanların gönlüne taht kuran yönetici elbette belediye başkanlığı görevini hak eden kişi olacaktır. Kimsede buna itiraz edemez.

***

MHP Muğla il ilçe teşkilatlarında henüz ses – seda yok. Ayrı adaylarla seçime katılacaklar. Orada da güçlü adayların gösterilmesi seçmene en iyiyi tercih etmek adına fırsat yaratacaktır.

***

İyi parti’nin çok ciddi çalışmalar yaptığını biliyorum.

Sürpriz isimler önümüzdeki günlerde İYİ partiden karşımıza çıkacağı kesin.

Daha önceki köşemde belirttiğim gibi yerel seçimlerde sacayağı yöntemi karakter analizi aday belirlerken izleyecekleri yöntem.

Geçtiğimiz hafta gazetemizi ziyaret eden İYİ parti Muğla İl Başkanı Sn. İncilay Şekerdağ; “Yakın zamanda sürprizlerimizi göreceksiniz. Güçlü isimlerle yerel seçim yarışında olacağız. Önemli ilçeler bizim olacaktır.”demişti.

Evet bizlerde Muğlalı seçmenler olarak güçlü isimlerin yarıştığı, en iyi belediye başkanını belirlemek, Muğla ve ilçelerin yüzünü güldürecek, sorunların neler olduğunu bilen, ekonomik – sosyal refahı geliştirecek yerel yöneticilerle çalışma fırsatı bulacağız.

Ancak siyasi partilerin karar vericileri il – ilçe başkan ve yöneticileri liyakata bakmaksızın, benim arkadaşım benim adamım mantığından hareketle aday belirlemeye kalkarlarsa, hem ilçe kaybeder hemde partisi kaybedecektir.

Lütfen seçmenin karşısına güçlü adayları getirin.

Seçmende en iyisini seçsin.

Bu yazı toplam 951 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR