Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

ÇÖZÜM BULUNMALI

ÇÖZÜM BULUNMALI

Yaklaşık 7-8 aydır KKTC’ye yolculuk yapanlar veya yapmak isteyenler Adnan Menderes – Ercan arası uçuş yapan hava yolu şirketi sayısı ikiyken bire düşürüldüğünü bilirler.

Bu durum uçuş fiyatlarını tavan yaptırdı. 1 kişinin sadece gidişi 600-800 TL. Arasında.

Bu ülkeye uçuşlar sadece turizm amaçlı değil.

Adada yaklaşık 60 bin üniversitelerde okuyan gençlerimiz var. Yalnızca 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 10.795 genç KKTC Üniversitelerini tercih ettiler.

Kuzey Kıbrıs nüfusu 650 bin civarında olduğu belirtildiğine göre, burada yaşayanların yaklaşık yüzde seksen-doksanı Türkiye ile bir şekilde iltisaklı.

Kimi vatandaş; Yakınları, evlatları, anne-babalarını ziyaret etmek, evine-yurduna gelmek-gitmek durumunda.

Ulaşımın tek hava yolu şirketine bırakılması, uçuş fiyatlarındaki fahiş rakamlar insanlar arası iletişimin kopmasına neden olacak.

Ayrıca rekabeti ortadan kaldırması insanların ‘buyur buradan almak zorundasın’ der gibi başka tercihin olmaması da ayrı bir handikap.

Bu yıl evladını KKTC’deki üniversitelerden birine yerleştiren veli sadece tek öğrenci ve tek yönlü uçuş ücreti 600 TL olduğundan şikayet ediyor.

Evet, maliyetler yükseldi anlarız.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyonla mücadele eylem planı açıklamasında; İş dünyası ile ortak mutabakata vardıklarını belirtmişti. Yüzde 10’luk indirim ulaşım hizmetlerinde de uygulanmalı. Yoksa Kuzey Kıbrıs Üniversitelerini tercih azalacak ki bu da KKTC ekonomisinin temelini oluşturan üniversitelerin daralması demektir.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs’ın önemli bir diğer gelir kaynağı olan turizm can çekişecektir.

 

Bu yazı toplam 980 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR