Güzide Kasim

Güzide Kasim

DÜŞMANLIĞINIZIN SEBEBİ NE?

DÜŞMANLIĞINIZIN SEBEBİ NE?

Son dönemlerde içimi acıtan olaylar duyuyorum, okuyorum görüyorum. Bazı kesimlerin içinde saklı kalmış ATATÜRK düşmanlığı, evet dönemin alametlerinden biri Cumhuriyetimizin kurucusu GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK‘e hakaret ve o dönemin aziz şehitlerine hakareti görmezden gelmeleridir.

Bu Atatürk düşmanlığı nerden geliyor, neye dayanarak Atatürk'e düşman kesildiniz? Demokrasiyi, Cumhuriyeti getirdiği için midir bu düşmanlık bu kin bu öfke? Nasıl rahatlıkla küfür edebiliyorsunuz?

Şu an kullandığınız haklarınızı Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduğunuzu bildiğiniz halde, onun getirdiği yeniliklerden faydalanıldığı halde bu kin neden olabilir?

***             ***             ***

Peki Atatürk ne yaptı?

*3937 kitap okumuş, 9 kitap yazmış, 8 savaşa katıldı,10 nişan aldı, Türkiye cumhuriyeti devletini kurdu, kadına seçme seçilme hakkı tanıdı, vatanı kölelikten kurtardı.

Şimdi Atatürk ne yaptı diyen şahıslar, Atatürk 14 yılda yok olmuş bir imparatorluk tan sonra yeni bir Cumhuriyet kurmuş ve Osmanlı’nın sattıklarını para ile satın almış buda yetmemiş. Osmanlı imparatorluğunun borçlarını ödemiş. Bununla da kalmamış, ekonomik atılımlar yapmış her şeyden önemlisi bunları yaparken borç almamış. Ölene kadar bu ülke için mücadele etmiştir. Doktorlar günlerin sayılı dedikleri günlerde 1938’de Dersim İsyanını bastırmak için hasta yatağından kalkıp, isyanı bastırmıştır.

Atatürk’e dinsiz diyen akıl yoksunları; Atatürk iyi bir din eğitimi almış inançlı bir insandır. Ailesinden ve okuldan aldığı din eğitimine ilaveten kendisini dini konularda camide hutbe okuyacak kadar iyi yetiştirmiştir. Türk halkının dinini aslına uygun iyi öğrenmesini istemiştir. Bunun için Kuran’ı, Hz. Muhammed’in hayatı ve temel din kitaplarını Türkçe olarak yayınlatmıştır. Din Eğitimini önemli görmüş, okullarda yapılmasını istemiştir. Atatürk dinin değil; cehalet, bid’atlar, hurafeler ve din istismarcılarının karşısındaydı. Bu da bazı çevrelerce din düşmanlığı şeklinde algılanmış ve gösterilmiştir. O, Kuran’ın özüne uygun Hz. Peygamber zamanındaki gerçek İslamiyet’in yanındaydı. Dini ve gerçek din bilginlerini övmüştür.

Bugün Lozan barış antlaşmasına laf atanlar, unutmayın Lozan Türkiye’nin tapusudur. Lozan Barışı, Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır.. Lozan Antlaşması ile Türkiye'nin bugünkü sınırları büyük oranda çizilmiş oldu. Osmanlı İmparatorluğu zamanında Batılı devletlere verilen ekonomik imtiyazlar, yani kapitülasyonlar da tamamen kaldırıldı. Milletimiz bununla hakkıyla övünebilir ve Lozan’a bir bakarsak eğer, göreceksiniz ki, dönemine ve ülkenin durumuna göre elde edilebilecek en iyi şartlar seçilmiş ve sağlanmıştır. Türk tarihinin en şerefli anlaşmasıdır. Çünkü, yenilmiş ve dibe çökmüş bir milletten, yenilenmiş ve göklere çıkmış bir millet haline geldiğimizi bütün dünyaya kabul ettirdiğimizin resmidir. Toplanıp bize saldıran, bir iki sene önce bizimle alay ederek yüzümüze tüküren devletler, şimdi bizimle, ‘adam gibi’ bir anlaşma yapmaya yanaşmış ve bağımsızlığımızı kabul etmiş oldular. Bunun sonucunda, yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni kabul ettiler.

***             ***             ***

Şimdi siz ya da sizin gibiler bu ülkede rahatça düşüncelerinizi ifade edip rahat bir şekilde yaşabiliyorsanız ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz sayesindedir. Bir Irak, Suriye gibi savaş ve şeriat düzeni içinde yaşamıyorsak ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz sayesindedir.

Bunun için siz ve sizin gibiler Atatürk’e ve aziz şehitlerimize dil uzatamazsınız. Bir milletin en asil ve kutsal yanlarını bünyesinde toplayan kahramanlar da bir bütündür. Milletleri millet, vatanları vatan yapan tarihleri, dökülen kanları ve kahramanlarıdır. Tarih ve kahramanlar da bir bütündür parçalanamaz.

 Atatürk’e sahip çıkmak her şeyden önce İslam'a, vatana, istiklale ve istikbale sahip çıkmaktır.

Şu unutulmamalıdır;  Atatürk’e Atatürkçülüğe, vatan için savaşan aziz şehitlerimize, Türklüğe ve Türk devletine düşmanlık besleyenler bizi yok etmeye çalışanlar öncelikle kendilerini kastetmektedirler.

Bu yazı toplam 900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR