Güzide Kasim

Güzide Kasim

Tatile mi geldin? Huzur bozmaya mı?

Tatile mi geldin? Huzur bozmaya mı?

Yanlış anlaşılmak istemem. Ayrımcılıkta yapmıyorum. Herkesi demiyorum  ama geneline bakarak bu konuyu yazmadan da geçmek istemiyorum. Bazılarını tenzih ederek yazıyorum. Zaten yazı okuyanlar kendi hatalarını bilecektir.

Malum yaz mevsimindeyiz ve turizm bölgesinde yaşıyoruz. Geçen hafta sonu şöyle bir gezeyim dedim. Sakar altı üstü ne var ne yok.

İnanın trafiğe çıktığıma pişman oldum. Diğer illerden tatil için gelenler resmen trafikte magandalık yapıyor. On beş gün önce sakar tepede yaşanan zincirleme trafik kazasının sebebini şimdi daha iyi anlıyorum. Ülkemin her yerinden gelen güzel insanlar Muğla’ya gelince, tatil olunca size trafik kuralları işlemiyor mu?

Takip mesafesini uyan yok. Hız limitlerini uyan desen yok.

Amaç tatilse neden bu kadar hız, ne anlamı var?

Akıllı kavşaklar  sanırım yanlış anlaşılmış olacak ki;  akıllılık yapıp ada etrafındaki  refüje  çıkıp dönenler var. Akıllı kavşaklarda öncelik yol hakkı kimindir ? Yolculuk sırasında ayaklarını camdan dışarı çıkaranlar, Sahi geldiğiniz şehirlerde trafik böyle mi işliyor? Sizin geldiğiniz şehirlerde trafik sol şeritten mi işliyor? Sağ şeridi neden kullanmazsınız?  Demeden geçemeyeceğim.

Seyir halindeyken yediğin içtiğin şeylerin çöplerini camdan dışarı fırlatmak sizlerde kural mı?

Sahil   kıyılarına  indikçe durum daha da vahim. Yol kenarlarına çift sıra çift yönlü parklar. 50 metre yürümemek için şahısların,  özel mülklerin içine park edenler ve haklıymış gibi kavga çıkaranlar daha neler  neler… Bir nebze yerli halk da dertli “Arkadaşım sen tatile mi geldin huzur bozmaya mı ?“ diye soranları bile şahit oldum ki; Haklılar !!! Tüm işaretlere rağmen ters yönde inatla ilerlemeye çalışan şoför arkadaş amacın ne ?

Tatile geldiniz, dinlenmek istiyorsunuz tabi ki en doğal hakkınız. Misafirimizsiniz başımızın üstünde yeriniz var. Ama lütfen hem  çevreyi  hem de trafiği ( can ve mal güvenliğimizi) koruyalım. Saygı duyalım. Bu  ülke hepimizin.

Sizi uyaranları, tepki gösterenleri  kızmayın . Şuraya tatile gittik insanları çok kaba anlayışsız demeyin lütfen. Çevre ve trafik magandalığı yapmayalım. Huzurunuzu ve huzurumuzu bozmadan tatil yapalım.

Kurallar hepimiz için geçerli.  “Tatile Mi Geldin, Huzur Bozmaya Mı “ dedirtmeyelim. Biraz daha duyarlı ve saygılı olalım.

Bu yazı toplam 1136 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR