Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

EBEDİ OLAN ESERLERİN

EBEDİ OLAN ESERLERİN

Her insanoğlunun mutlaka yaşayacağı bir durum. Ölüm.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel hayatını kaybetti.

Ortalama insan ömrünün 84-86 olduğu günümüzde 73 yaşında hayatını kaybetti. Birlikte çalışma fırsatı bulduğum, ilk Ruh Sağlığı Kitabımı yazmamda önemli teşviki olan Sn. H.Celal Güzel’e, Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun.

Herkes genellikle siyasetçi kimliği ile tanır. 1987 yılında ANAP’tan Milletvekili olan H.Celal Güzel’in Türk dünyası ve Türklük üzerine yaptığı çalışmalar, geçmişten günümüze gelecek kuşaklara ışık tutacak eserler.

Eserleri arasında;

-Ermeni Sorununa Disiplinler Arası Bakış,

-Kuzey Irak,

-Osmanlı’dan günümüze Ermeni Sorunu’dur.

-Ayrıca 1994’te Yeni Türkiye Stratejik Araştırma (YTSAM) Merkezini kurdu.Bu merkezin son gününe kadar başkanlığını da yapmıştır.

Sn. Güzel devlet malına zerre kadar el uzatmayan, mecburiyet olmazsa Meclis Lokantasında yemek yemeyen bir siyasetçi idi. Yemeklerin milletin kesesinden subvanse edildiğine inanır.

YTSAM 2015 yılı sonuna kadar 7000’in üzerinde Akademik Makale 68 bin sayfalık kulliyat ortaya çıkarılmıştır.

Bütün bunlar önemli çalışmalardır.

Kıymetini bilmek gerekir.

Ancak günümüzde kıymet bilmek, sahip çıkma kültürünün yok olduğunu görüyorum.

Bunu, başta siyasette, ticarette, sosyal yaşamda, Aile içi iletişimde ne kadar yetersiz olduğunu hemen hemen herkes de tanık olmuştur, oluyordur.

***      ***      ***

Kıymet bilmeyen bir toplum olduk çıktık.

Ancak şunu görmek mümkün. Bir yere herhangi bir şekilde abonelik başlatıyorsanız, kurtulmak istediğinizde vay başınıza gelecekleri.

İsterseniz bir kere deneyin. Gerçi birçok kişi günümüz teknolojisini kullanabilmek için bunu yaşamıştır.

Bir yere abone olacaksınız (uydu platformu hizmeti-Gazete aboneliği vb.) başta kimlik numaran olmak üzere tüm bilgilerinde teslim oluyorsun. Abonelikten ayrılmaya karar verirsen kıymetli oluyorsun. Bu sefer de özellikle uydu platformu hizmet alımı için abonelik durumu söz konusuyla abonelikten ayrılma talebin karşısında seni ikna etme turları başlıyor, günde belki 50 kez aranıyorsun. Bunun adı ikna değil, artık tacizdir.

İkna edemez ise işlemler için en az 10 günlük sürenin geçmesi gerekiyor.

Bu 10 gün içinde tacizlerde devam ediyor. Tabi bu durum abone olan için, hizmeti sunanlar taraf içinde ikna turları.

Hani sahillerdeki restaurantlara müşteri çekmek için çağrı yapanlara hanutçu denir. Bugün bu durum yasaksa, zabıtalarca engelleniyorsa her türlü tacizin de engellenmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu yazı toplam 938 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR