Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

ELEŞTİRİYİ  DİKKATE  ALMAK !!!

ELEŞTİRİYİ  DİKKATE  ALMAK !!!

Teşekkürler Sayın Valim

Teşekkürler değerli Valiler

Teşekkürler değerli okurlar

2 gündür bir köşe yazarının yazdığı yazısına istinaden Muğla Valiliği ve buna bağlı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gazeteye gönderilen onlarca tekzip, ancak teknik ve hukuki açıdan bakarsanız düzeltme yazısı (tekzip mahkeme kararı ile alınır).

Sayın Yöneticiler, gerek gazete, gerek çalışanlar ve köşe yazarları özellikle şuna hassasiyet gösterir. Elinde belge kayıt bulunmadan her hangi bir olayı kaleme almaz. Bu yayın ilkesini 22 Yıldır sürdüren bir gazete olarak, yapılan her haber ve köşe yazısı, (eleştirel yada övgü taktir niteliğinde) Muğla halkının sesi, gözü, kulağı olmak adınadır.

Ancak herhangi bir yazının eleştirel olmasını tahammül edememek yerine; olayın atlanmış bir yönetim dikkatsizliği, bir yanlış anlaşılmadan mı kaynaklandığını araştırmak daha hizmet odaklı, çalışma barışına daha fazla katkı sağlayacaktır.

Eleştirme aslında bedava danışmanlık hizmetidir.

Yerel basının görevi devlet kurumlarının dili toplumun, mağdurun sesi olmaktır. Bu pencereden bakıldığında kamuda oluşan sıkıntıların varlığından söz ediliyor demektir.

Yönetici ve kamu kuruluşlarını uyanık tutmaya, hizmetin daha nitelikli daha, hızlı vatandaşa ulaşmasını sağlar.

Haber/ köşe yazısına konu olan başlık ise asılsız olmayıp;

-Öğrenci velilerinin gazeteye teşekkür ziyareti.

-Değerli öğretmenlerden bazılarının destek ziyareti.

- Hatta 1996 – 99 dönemleri arasında Muğla Valiliği görevinde bulunan çok değerli valimiz Sayın Serhatlının tarafsız, yayıncılıkla ilgili kutlama mesajı gazete olarak bizleri mutlu etmiş ve haklılığımızıda kanıtlayan bir tutumdur.

-22 yıllık yayın hayatında bu güne kadar yapılan haberler ve köşeye taşınan makalelerde çeşitli şekilde yargıya taşınmış/taşınmak istemiş konular olmuş ancak hiçbir davada belgesiz haber yâda köşe yazısı olduğu gerekçesi ile herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır.

Bir eğitimci olarak şunu belirtmeliyim ki boş kalan dersler (öğretmeni olmayan) Milli Eğitim Müdürlüğünce başka okullardan uygun şekilde tedarik edilir. Sanatla ilgili derslerden ( MÜZİK / RESİM ) öğretmen sıkıntısı yaşanabiliyor. Yerine ikame edilebilecek başka okulda olan öğretmenler okul açılmadan önce tespit edilir ve ders planlar tamamlanmış olur.

Tarafsız bakmayı bilmek lazım Muğla Gazetesi Bunu Uyguluyor ki 22 Yıldır Yayın hayatına Artan İlgiyle Devam Ediyor …

Bu yazı toplam 991 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR