Hasan Telli

Hasan Telli

Gündem Dışı

Gündem Dışı

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla neredeyse gecemiz gündüzümüz siyaset ve siyasetçilere geçer oldu. İki dakika nefes almak istememiz bile bizim için artık lüks sayılır oldu. Son dönemde teknolojiden uzak kalmak için seçtiğim sıradan bir “akılsız” telefonla gayet mutluyum. Kim ne zaman ne paylaşmış yada yakınlarımda kimler olduğunun bir önemi olmadan yaşamaya devam ediyorum. Geçtiğimiz gün gece geç saatlerde acı acı çalın bir telefonla uyandım. Saate bakmadan direk telefonu açtım. Telefondaki ses devam eden bir sohbetimizin içinde sorulmuş bir soru gibi tonlaması ise heyecanlı bir şekilde konuşmaya başladı. “Dostum bu bizim partinin adayları şimdi ne olacak?” inanın telefondaki sesi bir başkası dinlese ve beni tanımasa benim siyasi partilerin adaylarını belirleme komisyon başkanı falan olduğumu sanır. Soruyla birlikte gözlerimi tam açarak saate baktım. Saat sabaha karşı 03.30’u gösteriyordu. Soruya bende soru ile cevap vererek başladım konuşmaya.

-Sen şimdi neredesin?

-Evdeyim.

-Peki çay sıcak mı?

-Evet senin için her zaman sıcak.

-Yengem ve çocuklar nerede?

-Onlar şehir dışında.

***

İşte bu cevap gecenin saat 03.30’unda bana gelen sorunun asıl nedenini ortaya koyuyordu. Onu kırmadan, “Saat epeyce geç bu saatte sana kulis bilgisi verirsem uykun kaçar maazallah sabaha kadar uyuyamazsın. Ben seni sabah arayayım bilgi vereyim” diyerek telefonu kapattım. Uykunun en güzel yerinde bölünmesinin ardından giden uyku geri gelmek bilmedi. Demek ki o saatte benim çalışmam gerekiyormuş diyerek başladım çalışmaya. Sabah kahvaltı hazır olana kadar 1950 yılından bugüne kadar olan seçimlerde yarışan adayları, seçim dönemi ekonomiyi ve seçim sonuçlarını inceleyerek seçmen davranışının yıllara göre eğilimini çıkarmış oldum. Her zaman olduğu gibi çıkardığımız sonuçlar bilgi sahibi olmamıza da yardımcı oluyor. Zira bilgi sahibi olmadan fikir sahibi de olamayacağımız ortada. Gerçi sosyal medyanın kullanımının artmasıyla bilgi sahibi olmadan bile fikir sahibi olanların çoğalması sanırım bilginin değerini daha da arttırdı. İşte sırf bu yüzden sadece okumak değil bilgi dağarcığımızı da genişletmek zorundayız.

***

Siyasetle ilgilenen bir yandan siyaset yapan vatandaşlarımızın olması aslında umut vaat ediyor. Demek ki herkes yaşadığı şehrin geleceğini düşünüyor demek ki. Ancak yaşadığımız şehri ve ülkeyi daha iyi yaşanır hale getirmek için fikri, projesi ve eylemleri olanların da arada bir uyumaya ihtiyaçları var bence.

Bu yazı toplam 856 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR