Güzide Kasim

Güzide Kasim

Musakka için değer mi?

Musakka için değer mi?

Musakka yemeğini hepimiz biliriz. Çeşitli sebzelerde yapılsa da aklımıza önce patlıcan gelir. Birçok insan patlıcanı sevmese de musakkayı yer. Musakka yapımında önemli olan patlıcanın acı suyunu çıkarmaktır.  Patlıcanı sevmeyenler,  musakkanın  kıymasından yerler. Kıymanın miktarı her ne kadar patlıcana göre orantılı olması gerekse de; bizler genelde bütçemize göre ayarlarız. Tabi ki baharatların önemi de büyüktür. Patlıcanın bir gramında bulunan nikotin miktarı 100ng ise de genelde nikotin bağımlıları patlıcanı severler. Ve patlıcan kıymayla birleşip bir de fırına verilirse tadına doyum olmaz. En son servis edilirken üzeri maydanoz ve domatesle süslenir. Böylelikle hem göze hem de damak tadımıza hitap eder. Bir de bu yemek  şu anda anlattığım gibi ballandıra ballandıra anlatılırsa patlıcan sevmeyen kişilerin bile canı çeker. Hele de karnı açsa mutlaka yer.

***                  ***                  ***

Şimdi birçoğumuz merak ediyor, vay böyle köşe mi olur?

Ya da sonuç nereye gidecek?

Şimdi günümüze dönelim. İşte siyasette böyle bir şey. Patlıcan siyasete benzer. Herkes sevmez ama yaşamamızın bir bölümünde mutlaka siyasete gireriz. Kıyma ise paradır. Herkes çok sever. Ama siyaset daha çok sever. Siyasetin yalan tarafını bastırmak ya da yok etmek için mutlaka tuzlu suda bekletmek gerekir. Bu yalanı kabul etmek için ise önce kendi yalanına kendi inanması gerekir ki bu da çoktan olmuş. Evet, servise gelince patlıcanın görüntüsünü yani siyasetin yalanını ya da vefasızlığını gizlemek için süslemek şarttır. Vatandaşın sevmesi için, altta ki gerçeği kamufle etmek gerekir ki bunun için vatandaşın can alıcı noktasına dokunmak onları bu konu da rahatlatmak için vaatlerde bulunulmalıdır. İşte bu da siyasetin maydanoz ve domatesidir.

***                  ***                  ***

İşte musakka gibi siyaseti yaşamımızın bir bölümünde ama aç olduğumuz için ama meraktan ama süsüne kanarak tatmışızdır.

Açlığımız ya da merakımız gidince  “aman musakka (siyaset) bu muymuş. “deriz. Aradan uzun süre geçince de “aman bir musakka olsa da yesek” dediğimiz de olmuştur.  İşte bilinç altı bağımlılık işte servis ve anlatımın önemi. Bakın şimdi bu yazıyı okurken bile patlıcanın mevsimi olmamasına rağmen canımız musakka çekti.

***                  ***                  ***

Peki, siz musakka için kavga ettiniz mi? Ya da patlıcan için? Ya da musakkayı patlıcandan değil de patatesten yaptığı için eşinizle yollarınızı ayırdınız mı?

Siyasette böyle farklı görüşler, farklı fikirler olabilir. Herkes aynı görüşü paylaşmak zorunda değil ama sonuçta siyaset ve değişen hiç bir şey yok.

***                  ***                  ***

O zaman bir tabak musakka için  kavga etmeye değer mi?

Bu yazı toplam 985 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR