Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

ÖNEMLİ BİR MESAJ VERİLMİŞ AMA DİKKATE ALAN YOK

ÖNEMLİ BİR MESAJ VERİLMİŞ AMA DİKKATE ALAN YOK

4 Mart AK Parti Muğla İl Kongresine katılması beklenen Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın son arda Kadın Kolları Kongresine katılmayacağı haberi geldi.

Bunun üzerine önceden gelen güvenlik güçleri kaldıkları otelden ayrılmaya başladılar. Ve son dakika Başbakan Sn. Binali Yıldırım kongreye katıldı. Hatta eski Devlet Hastanesine çıkan caddede büyük sevgi seli ile de karşılandı.

Bir kongre;

Hazırlık-salon içi-seçim ve sonrası olmak üzere 3 aşamada gelişir.

20-25 yıldır aktif siyasetin içinde olan birisi olarak, ne ana kademe kongresinde, ne kadın, ne de gençlik kongresinde bu 3 aşamanın layıkı ile yapıldığını görmedim.

Sadece kendileri ve yandaşları olsun, onlar için yeterli. Küçük olsun bizim olsun, biz olalım mantığı hakim.

Oysa Sn. Cumhurbaşkanının Kadın Kongresinde verdiği mesaj son derece açık. Sn. Cumhurbaşkanı özellikle; “Seçimlerde hedeflenen sonuçların alınamamasında Ak Parti Muğla Teşkilatının eksik ve hataları olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde eksikliğin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Peki buna uygun bir yol haritası işareti görüyor musunuz? Hayır.

Ben görmüyorum. Önceki dönemde kimler ve neler var ise, bugün de ufak bir iki yer ve görev değişikliği ile aynı mantık hüküm sürüyor.

Ben bir ildeki seçim başarısızlığının yalnızca yereldeki siyasetçilerden kaynaklandığını düşünenlerden değilim.

***      ***      ***

Önemli bir grubta yerel bürokratlar. Devlet dairelerine işi düşen vatandaşa hizmet etmekle görevli bu insanlar gittikleri daireler ve o kurumların amirleri tarafından bırakın bilgi almayı, yardım görmeyi, çözüm yolu önermelerini, işi düşeni sanki potansiyel suçlu olarak görüyor olmaları vatandaşın oradan eli boş dönmesi, bu görevlileri resmen mutlu ediyor.

Devletin vatandaşla ilgili kurumları, Sağlık-Maliye-Eğitim-ASP-Sosyal güvenlik kurumları vb gibi.

***      ***      ***

Peki vatandaş buralardan memnun ayrılmazsa, tepkisi kime olacaktır?

Elbette hükümeti yöneten partiye.

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın Muğla ve Muğla sorunlarını tarafsız kişilerce (bunlar STK’lar olur, basın olur, muhtarlar olur, iş dünyasından kişiler olur) hazırlanacak raporlarla tekrar masaya yatırılıp değerlendirilmesi talimatını en kısa sürede vereceğini düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1009 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR