Güzide Kasim

Güzide Kasim

Onlar Büyükşehir, biz GOCAMAN Şehiriz…

Onlar Büyükşehir, biz GOCAMAN Şehiriz…

Aynı başlıkla yazımı  bir yıl  önce yazmıştım. Geçen yılda bugünküne benzer kent kart uygulaması ve öğrencileri yazmıştım.

Bilindiği üzere 1 Temmuz’da Muğla’da hizmet veren toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Bunun gerekçesini UKOME şöyle açıklamıştı. “Muğla’da hizmet veren toplu taşıma araçlarına iki yıl aradan sonra fiyat güncellemesi geldi. Ülke genelinde akaryakıt, sigorta, işçilik, muayene vb. taşıma giderlerinde yaşana yüksek orandaki artışlardan sonra Muğla İlindeki taşımacılık yapan Özel Toplu Taşıma Kooperatifleri ve Oda Başkanlıkları maliyetleri karşılayamadıklarını belirterek, UKOME kuruluna güncelleme yapılması yönündeki taleplerini iletmişlerdi. UKOME son toplantısında yapılan maliyet hesapları nedeniyle il genelinde toplu taşıma ücretlerine güncelleme yapılmasına karar verildi.”

***                       ***                       ***

Bu artışlar gerek sosyal medyada gerekse sokaklar da büyük tepkilere neden oldu. Özellikle öğrenciler tarafından yapılan yorumlar çok ses getirdi. Bu konuda haksız da değiller yani. Kendimce diğer şehirlerin toplu taşımada öğrenciler için aldıkları ücretleri araştırdım. Mesela; İstanbul’da 1,25, Isparta’da 1,00 TL, İzmir 1,80, Burdur 1,75, Denizli 1,75 kuruş…

Tablo böyle olunca, insanın aklına bin bir soru geliyor.

Mesela; akaryakıttaki zam sadece bizim için mi geçerli?

-Sigorta, işçilik ve muayene zamları sadece bizim şehirde mi var?

Merak ediyorum; UKOME sadece Özel Taşıma Kooperatifleri ve Oda Başkanlıklarının çıkarlarına göre mi hizmet veriyor?

UKOME hiç toplu taşıma kullanan vatandaşlara sordu mu?

Nasılsınız? Hizmetten memnun musunuz?

Özel toplu taşıma sahiplerinin hizmetleri nasıl diye?

Hep sizler haklısınız değil mi?

Sormuyorlar tabi…

Çünkü biliyorlar ki; Şimdi birkaç gün konuşulur, tartışılır ve alışılır. Zaten hep böyle olmadı mı?

Biliyorum hiç kimse kaideye almayacak ama ben yine de yazayım.

  Özel taşıma araç sürücüleri 65 yaş üstü  ve biz basın çalışanları araca binip kartımızı okutunca nasıl bir tavra maruz kaldığımızı biliyor musunuz?

  Daha net yazayım, mesela; 29 Haziran 2019 Cumartesi günü iki öğrenci Akyaka’ya gitmek için saat 9’u yirmi geçe araca biniyorlar. İki arkadaş kartları olmadığı için ücreti nakit ödemek istiyorlar ve sürücü kişi başı 12 lira 50 kuruş alıyor. Normalde 4 lira olan Akyaka,  sürücü  usulsüz bir şekilde  8 lira 50 kuruş fazladan para alıyor.

Bildiğim kadarıyla toplu taşıma araçlarında kamera sistemi var. Bunu bile bile sürücü böyle bir usulsüzlüğü nasıl yapabilir? Buna kim ya da kimler göz yumuyor?

Bunlara ceza-i işlem uygulanmıyor mu?

Neden hep “ben /biz yaptık oldu” deniliyor.

Tabi onlar Büyükşehir, biz GOCAMAN  şehiriz.

Bu yazı toplam 735 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR