Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

OYUN, OYUNU BOZSUN ! CHP, GELECEK, DEVA, DP, SP, TİP. Bir de İP

OYUN, OYUNU BOZSUN ! CHP, GELECEK, DEVA, DP, SP, TİP. Bir de İP

Tek bir hedef için kurulan masanın görünürdeki ortakları.
Görünmeyen; HDP.
8 Parti.
7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı.
Aynı düzlem üzerinde, farklı fikirlerin bir araya gelmesi her zaman doğaldır.
Farklı görüş, düşünce ve yaşayış tarzına sahip olanların koalisyon vs yapmaları da doğaldır.
Geçmişte ortanın solu CHP ile Muhafazakar MSP, Milliyetçi MHP koalisyon kurdular. Bu, ülkeyi yönetmek için kurulan bir koalisyondu.
Yine geçmişte RP, MÇP, IP bir araya gelerek KUTSAL İTTİFAK yaparak seçime girdiler. Bu üç partinin genel manada, birbirleri ile birçok ortak paydaları vardı. İttifakı ise Meclise girebilmek için yaptılar. Çok da başarılı oldu.
Bahsettiğim ne koalisyonlar, ne de ittifakların doğrudan bir hedefi asla yoktu. Tek hedef; ülkeyi yönetmek ya da Meclise girerek mücadele etmek idi.
Bur hakikat de şudur ki; ne kurulan koalisyonlar, ne de yapılan İttifaklar uzun ömürlü olamadı. Atı alan Üsküdarı geçer geçmez kendi yoluna gitti.
Müdahil partiler açısından bakanlar, bunun ne kadar önemli olduğunu, ne büyük işler yaptığını söyleme hakkı vardır. Nitekim bugünkü Sp bile, yapılan CHP-MSP koalisyonu sayesinde Kıbrısın kurtarıldığını anlatır durur.
Doğrudur.
Ya sonrası?
Bir daha hiç gün yüzü görmeyen iktidar kavgaları.
Dedik ya, belli bir düzlemde yol yürüten partilerin ittifak yapması kabul edilebilir.
Hassasiyetleri ve hedef kitleleri birbirine yakın AK Parti, MHP, BBP ve YRP nin kurduğu Cumhur İttifakı bu açıdan son derece mantıklı bir zemirdir.
Diğer tarafta oluşturulan, önce altılı, sonra altı artı bir, daha sonra yedili ittifakın ise bir görüş, düşünce temelini bulmak imkansız hale gelir.
Düşünün;
Fi tarihinde oğlunu dağdaki teröriste kurban veren İP li baba, oğlunu katledenlere oy verecek.
Fi tarihinde kazandığı okula, inancı gereği örttüğü başörtüsü sebebi ile okuyamayıp bütün hayatı zehir olan Muhafazakar anne, başındaki örtüyü yırtarcasına çıkarıp yere atana oy verecek.
Makam odasında canlı yayında başına dayanan silahla şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için ağlayan ana, o tetiği çekenin destekçisine kendi eliyle oy verecek.
Fi tarihinde ülkenin Başbakanına " dünyanın en Çapsız Başbakanı" diyen kişiye, " ADAM değilsin" diyen kişi "EFENDİM" diyerek, Doğru söylemiştin, ben en Çapsız Başbakan unvanını senin elinden aldım dercesine.
7 dakikada 1/4 domuzu mideye indiren, Müslüman numarası yapmaktan bıktım diyen, Fundamantalist, aşırı dinci, çağdışı zihniyet, köktendinci dediği ile aynı listede yer alacak.
Hedef ne?
Tek hadef var.
Ne iktidar olmak, ne ülke yönetmek.
Tek Hedef; Recep Tayyip Erdoğan.
O gitsin de ne olursa olsun..
Millet İttifakını oluşturan partilerin hepsinin gerekçeleri elbette var.
İkisi hariç.
İP ve SP.
İP bu cenderede olmanın bedelini zaten ağır şekilde vicdanen ödüyor. Fiilen de ödeyerek tarih yazamadan tarih olacak.
Bir de SP var ki, bu alengirli ittifakta olma sebeplerini hiçbir şekilde izah dahi edemiyorlar.54 yıllık mazisi olan Milli Görüş- Adil Düzeni, 3-4 koltuk uğruna, hem de böyle bir İttifakın 6 ay bile gitmeyeceğini bildikleri halde terk etmelerinin izahını hiçbir şekilde yapamıyorlar.
Demek ki; Ne kumar ne de noter masasında olmayacağız diye trip atıp kalkan Meral Akşeneri hangi güç, o meşhur surat ifadesine rağmen masaya geri oturtma emrini verdiyse, aynı güç, SP yi de 54 yıllık Davasını yok sayarak, aynı masada "KAL" emri verdi.
Yapılanları anlatamadık.
Aşılan engelleri anlatamadık.
Çıkılan yolun kutsallığını anlatamadık.
Hepsi tamam.
Ama, bugün bir Türkiye var. 6 ay öncesinden ABD başkanı ile 5 dakika görüşmek için Dışişleri Bakanını Washington'a yollayan bir ülkeden, Pariste, Pekinde "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme gerçekleştireceğimizi ümit ediyoruz." dedirten bir Türkiye var.
Gerekçe ne olursa olsun, hangi kriter yerine gelmezse gelmesin, bugünün savaşı ya dümeni gerisin geri kırmak, ya da "TAM YOL İLERİ" deme savaşıdır.
Çetelerin
Hainlerin
Katillerin
Komünist örgütlerin
Kahpe FETÖCÜLERin
Dağdaki Pkk lıların
Boynundaki ipin ucu Haçlının elinde olanların,.Erdoğan devrildigi gün uçak biletini alıp geleceğim diyen satılmış köpeklerin umudu olan bir ittifaka oy vermekten Allaha sığınırım vesselam.
#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 1900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR