Güzide Kasim

Güzide Kasim

Sahi Vekiller Nerede?

Sahi Vekiller Nerede?

Bugün ne yazalım diye düşünüyordum. Şöyle bir düşündüm, ben dahil bütün köşe yazarları dönem dönem belediyeye yönelik eleştiriler yapıyor, yazıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ilimiz ve ilçemiz için sürekli yeni projeleri ve çalışmaları var. Tabi zaman zaman bazı aksaklıklar yaşanıyor. Yunus Emre'nin bir sözü vardır “Hiç hata yapmayan insan, hiçbir iş yapmayan insandır” diye. Aslında çok doğru sözdür. Bizlerde yazarken naçizane fikirlerimizi ve gördüğümüz eksiklikleri kaleme alıyoruz.

Peki bulunduğumuz il için çalışmak, deyince aklımıza sadece yerel yönetim mi gelmeli? Bizim vekillerimiz nerede?

Sahi Muğla'nın kaç vekili var?. Ankara'da bizi temsil eden kim var? Şöyle bir sokağa çıksak, sorsak halka kaç vekilimiz var? diye. Kaçı, 6 vekilimizin adını sayabilir. Ben bile basın çalışanı olarak bazen unutuyorum.

***+ **** ****

Şimdi sezarın hakkını sezara verelim, haksızlık etmeyeyim. Ak Parti vekilimiz Nihat Öztürk ve CHP vekilimiz Prof. Dr. Nurettin Demir iki vekilimize haksızlık etmeyelim. Gerçekten çalışıyorlar. Hele Nihat Öztürk Muğla ve Muğla halkı için gerçekten çalışıyor, emek veriyor. Sadece seçim dönemlerinde değil her daim Muğla halkının yanında olmaya çalışıyorlar ve bunu hissettiriyorlar. Gerçekten verdiğimiz vekaleti hakkıyla yerine getirmeye çalışıyor.

Hal böyleyken; peki bizim 2 tane mi vekilimiz var? Diğer dört vekilimiz nerede? Muğla için ne yapıyorlar? Bakın yeni hastanemiz hakkında ardı arkası kesilmeyen iddialar ortaya atılıyor. Kimse neden ses çıkarmıyor? Halkın sorunlarıyla neden ilgilenilmiyor? Neden çözüm bulunmuyor? Yerel yönetim nasıl bu kadar yalnız bırakılıyor? İlimize organize tarım veya organize sanayi ya da istihdam ve kalkınma projeleri neden hayata geçirilemiyor?

Daha bir sürü soru ve sorun. Cevabını bir tek ben bilmiyorsam, yanlışsam kusuruma bakmayın cahilliğime verin lütfen…

*** *** ***

Benim anlayışımda yerel de, kendi ilin için, size vekillik veren halkın, halkın menfaati söz konusu olunca , muhalefet ve iktidar tartışması yada anlayışı olmaz olmamalı.Birlikten kuvvet doğar. Sizler bizim vekillerimizsiniz. Bizler sizleri seçerken bizleri Ankara'da temsil edip, bizim gözümüz kulağımız olunuz diye seçiyoruz.

Ankara'ya gidince kendi halkınızı, milletinizi unutmayınız. Bizi dinleyin biz olun lütfen…

İlinizdeki esnafları, şirketleri, halkı dinleyin. Bizim sorunlarımızı sorun bilin…

Sadece seçim dönemlerinde değil, taraf ,yandaş ya da muhalif gözetmeksizin halkı, yerel yönetimleri, mahalle muhtarlarımızı dinleyin. Sizler bizim TBMM ile aramızdaki bağsınız. Halkın asıl olduğunu unutmayın lütfen…

Bu yazı toplam 1314 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR