Güzide Kasim

Güzide Kasim

Statüye göre mi?  Düzene göre mi?

Statüye göre mi?  Düzene göre mi?

Bildiğiniz gibi ilimizde bu aralar dizi çekimleri var. Aslında  geneline bakılınca herkes memnun. Diğer taraftan Muğla’nın tanıtımında ektisi büyük gibi düşünülüyor.

Benim kanaatimce Muğla ve insanları, hareketleri, şivemiz biraz abartılmış. hele konuşma sırasındaki hal ve tavırlar fazla abartılmış.

Hatırlarsanız 2004 yılında yayınlanan, yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı “Büyük yalan” dizisindeki , 2006 yılında vizyona giren “Dondurmam gaymak” 2011 yılındaki yayınlanan “Entel köy Efe Köye karşı “ sinema filmindeki ,kaliteyi açıkçası göremedim.

***                  ***                  ***

Geçenlerde yolda yürürken önümde bir amca durmuş yanında geçen gence dikkatlice bakıyor(sanki birine benzetmiş de konuşmak ister gibi) genç de, başında şapka, gözünde gözlükle  amcanın bakışından kaçmak istercesine uzaklaşmaya çalışıyor. Merak ettim kim acaba diye şöyle bir baktım. Dizi de rol alan oyunculardan biri. Amcam konuşmaya yanaştı ama genç hızla uzaklaştı. Amcanın koluna şöyle bir dokundum.”boş ver amca, o seni tanısın “dedim.

Yaaa arkadaşım,  amcamı üzmesen iki dakika selam versen ne olur? Sizler ,  dizileriniz izlenirse  tanınır ve varsınız. Biraz mütevazı olsanız ne kaybederseniz?  Muğla’ dan , Muğlalıdan  kaçak gibi saklanmanızın ne anlamı var?

***                  ***                  ***

Neyse benim konum biraz daha farklı. Beni rahatsız eden konu;  dizi ekibinin ve oyuncularının konakladığı otel önü ve o cadde üzerindeki trafik…

Maşallah otelin önündeki park alanı doluyor. Bir de ikinci sıra yola doğru da  arabaları  park ediyorlar. Üstelik yayaların geçiş haklarını da ellerinden almışlar. Bilindiği gibi o cadde üzerinde yaklaşık 200 metre ileride bir de yol çalışması var. Sabah  trafiği  tam bir işkence.

Bir de sabah, dizi ekibi çekime gideceklerse, trafiği onlar yönetiyor. Geç geçe bilirsen.

Sonra kargoların önündeki çift sıra araç parkları…

Bizler iki dakikalık işimiz olsa ya da herhangi bir nedenle kısa süreli arabamızı yol kenarına koysak hemen uyarı ya da cezai işlem uygulanıyor.

Anlamıyorum… Statüye göre mi kural var. Kurallar düzene göre mi konuyor anlamıyorum. İşte bazen benim aklım karışıyor.

Bu yazı toplam 1075 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR