Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

YAŞASIN HÜRRİYET,KAHROLSUN İSTİBDAT !

YAŞASIN HÜRRİYET,KAHROLSUN İSTİBDAT !

Ensesinde duran yaverinden tutun da, karşısında el pençe divan duran Bakanlarına, kendi elleri ile en yüksek nişanları verdiği paşalarına, hatta el bebek gül bebek Sarayında büyüttüğü akrabalarına kadar içeride, kapitulasyonla iltimas geçilen Fransızından, Almanyasına, geç Londra, ondan Amerika, himayesindeki Hicazdan tutun da, Şama kadar... Her tarafı hainler ve düşmanla çevrili Cihan Sultanı Ulu Hakan Abdulhamid Han için demişlerdi bu kelamı ; Kahrolsun İstibdat, yaşasın Hürriyet !

Geldiler. Parsel parsel cetvelle çizip, kopara kopara gittiler. Bize de koskocam İparatorluktan kala kala Türkiye kaldı işte. Misakı Millimiz bile bizim değil hasılı .

Hürriyet diye gelenler,

"Allahı da Sultanla birlikte tahttan indirdik" diyerek başladılar işe!.

İstibdat yerine övdükleri hürriyet yerine istibdatın dik âlâsını yaptılar.

Fes giymek yasak derken, Frenkin şapkasını mecbur kıldılar. Öyle ki bunun için kelle bile aldılar. İskilipli Atıf Efendi "Frenk Mukallitliği" kitabı yüzünden idam edildi.

İstibdat.

Kılık ve kıyafet Medeni Kanunları aldık dediğimiz Avrupada serbest iken, ithal eden ülke, Türkiye'de yasaklandı.

İslami İlimler başta olmak üzere, milletin  Dini inançlarını her daim hatırlatma, yol gösterme merkezi olan Tekke ve Zaviyeler kapatıldı. Kur'an okuyanlar derdest edildi. Hz. Muhammed (sav)e edilmeyen hakaret kalmadı. BabiAli olarak bilinen basın yayın yokuşunda, tek kelime itiraz yazısı yazılamazdı. 600 yıllık koca İmparatorluğun lehine tek kelime yazabilecek kimse yoktu. Çünkü YASAKTI.

Bugün her lafı, het hakareti, her küfrü noktasına kadar yapanlar,İstibdat derler ya.

Diktatör Erdoğan

Kaçacak

Dünyanın en zengin lideri

Saltanat kurdu.

Çalıyor...

Ailesine yapılan hakaret ve küfürleri söylemeye dilimiz varmıyor.

Erdoğan İstiklal Mahkemesi mi kurdu yoksa?

General Muğlalı gibi birine emir vererek kimi kuruşuna dizdirdi?

Hergün ağız dolusu "diktatör,hırsız,Kaçacak.." diyen hangi gazeteci-yazarı hapse tıktı?

Bugün HÜRRİYET diyenler gazeteci Fatih Tezcanı güya "Kılıçdaroğluna hakaret.." ettiği gerekçesiyle hapse tıktılar. Yarın Allah muhafaza iktidara geldiklerinde asıl istibdat nasıl olurmuş göstereceklerini şimdiden açıkça beyan ediyorlar zaten.

Her harekette alenen "hesap vereceksiniz, zindanda çürümeye hazır ol.." gibi binlerce tehdit ise cabası. Ancak bunların hiçbirine başta CHP ve İP olmak üzere muhalefetin hiçbir kesiminden itirazın olmaması ise gerçeği açıkça gün yüzüne çıkarmaya yetmektedir.

Hele hele, özellikle Islami hassasiyet ve bazı kazanımlar hususunda muhalefetin yetkin ve etkin isimlerinin bile açıkça hedef gösterme cür'etleri, gidebileceklerinin sonunun olmadığını açıkça göstermektedir.

Bir CHP li milletvekilinin TBMM kürsüsünden, kendini İslâmî ilimlere,yardımlaşmaya ve ilmi çalışmalara adamış vakıf ve dernekleri afiş haline getirerek göstere göstere "iktidar olduğumuz gün kapatacağız", başka birinin " Ayasofya eski statüsüne kavuşturulacak..", başka birinin " Laiklik ilk günkü gibi harfiyen uygulanacak..", başka birinin " o ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama BENİM  yurdumun üstünde inlemesin artık ya! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah."

diyerek açıkça niyetlerini, nasıl da bir İSTİBDAT furyası yapacaklarını beyan etmektedirler.

Ne var ki muhalefetin bildiğimiz malum kesimi bu tehditleri maalesef, daha da bildik diğer kesimlerle birlikte, üstelik onlara bağlı olan kuruluşları da hedef yaparak yapmaktadırlar.

Bu bağlamda, TBMM de konuşan CHP li vekilin elindeki afişte, her konuda şartsız ve kesintisiz destek veren Saadet Partisine yakın Anadolu Gençlik Derneğinin isminin de olması ne büyük acı misaldir.

Bugün muhalefet maalesef trafikte kırmızı ışıkta geçtiği için aldığı cezayı dahi "Kahrolsun İstibdat, Erdoğan olmasaydı ceza almazdık" demektedir.

Devlet yönetmek ehil ve akil insan işidir. Devlet bir bütündür.

Bugün ne kurumlar, ne de kanunlar (bir kanun hariç) hiçbir kişi,kurum veya sınıfa ayrıcalık tanımaz.

Peki o halde muhalefetin istibdat dediği ne?

1- FETÖ den kaçanlar af edilsin

2- Kamudan atılanlara tazminat ödenerek kamuya geri alınsın

3- İceridekiler serbest kalsın

4- Selahattin Demirtaş özgür olsun

5- Apo nun cezası kalksın

6- FETÖ yeniden HOCAEFENDİ olsun

7- Savunma Sanayi hamlesi dursun

8- TOGG dursun

9- Rusya ile aramız bozulsun

10-IMF geri gelsin...

Onların Hürriyet dediği, Kadim Türkiye Cumhuriyetinin istibdatı.

Kalp ile vicdan arasındaki en ince çizgi işte bu.

Yoksa ne çadır, ne yiyecek..

Hiçbiri zerre umurlarında değil.

Seçme hurriyetimizi kullanırken bir daha düşünelim..

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 1297 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR