Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

AK PARTİ 2024 MART'TA SEÇİM VAR BİLİYOR MU?

AK PARTİ 2024 MART'TA SEÇİM VAR BİLİYOR MU?

Muğla'yı AK Parti kazanır mı?
Aslında kazanabilir.
Bakmayın siz Osman Gürün'ün geçen yüzyıldan beri Belediye Başkanı olduğuna.
Osman Gürün ikinci yüzyılda da belediye başkanı seçiliyor diye kimse Muğla'yı 'SOLCULARIN KALESİ' falan sanmasın.
2019 seçimlerinde Osman Gürün sadece %36 oy aldı.%64 e rağmen.
%64 lük kesim,%36 lık kesim tarafından yönetiliyor.
Daha doğrusu yönetilemiyor.
Susuz, yolsuz(yolsuz derken, bildiğimiz araba yolu),çöp, çukur, çamur deryasına gark olmuş bir Muğla'da, zırnık yatırım yapmadan, milletin en temel ihtiyacı suyu bile sağlamaktan biçare bir yönetim, iki yüzyıldan beri iktidar.
Sağın kalesini solcular yönetiyor.!
Sağın bitmek tükenmek bilmeyen kişisel hırs, şahsi husumet, çevrimiçi ihtiraslarına kurban edilen bir Muğla.
Aklını başına topladı mı Muğla? Hiç sanmam. Daha da betere doğru gidiyor görünürde.
Peki ne olacak?
Eğer İyi Partide umduğunu bulamayan Behçet Saatçi'nin, iki milletvekili potansiyeli, birinci sıradaki adayla yerle bir edildikten sonra meclis dışı kalmasının kızgınlığı,"seni biz Muğla'ya Başkan yapacağız"diye ikna ! edilmediyse, ki az çok bildiğim Saatçi bu sıvazlamalara pabuç bırakmaz,eğer,kaç Parti gezdiğini kendisinin bile unuttuğu, ama her partinin adını değil de potansiyel oy kitlesine göz diktiği Mehmet Kocadon, bu saatten sonra azıcık da Muğla kazansın derse..
Muğla'yı Solculardan kurtarmak kolay olur.
Bu işin çok ama çok zor olan kısmı.
Ne gerek var Kocadon'un ayağına git, ikna et, istekleri bitmez bitmez, sonra kalk Saatçi'ye git. Burnundan kıl aldırmaz.
Sonra bunları aynı masaya oturt. Masada AK Parti, MHP...
Kim yapacak ki ?
Kadem Mete mi?
Gülün diye dedim, yanlış anlamayın.
Muğla' nın sosyal ve siyasi yapısına uygun mu bi kere bunlar değil mi?
Kazanmamak için bunun tam tersi olması lazım yani.
Şimdilerde zaten içten kulisler, birbirinin bir adım önüne geçme çalışmaları başladı bile.
Çok büyük abi Hasan Özyer'in TENSİP'leri, OLUR'ları, ONAY'ları mühim. Her seçimde olduğu gibi yukarıya ONAY'a gitmeden son sözü söyleyen mübarek zat. Nedense her seçimde Muğla kaybedilmesine rağmen, forsundan zerre eksilme olmayan zat.
Yine aynısı olacak bakın görün.
Liste dışı kaldıkları için içleri buruk buruk olan eski milletvekilleri, unutulmamak için yarışta olmak derdindeler. Yelda Hanım Büyükşehir için ısrarcı gibi. Mehmet Yavuz Demir ise tam bir Milas aşığı. Milas'ı isterim diyor. Ana işi zor. Çünkü Milas'ta ondan daha güçlü biri var. Hatta,bana göre Milas'ta en güçlü aday olarak gösterilmek&göstermek için cansiperane bir çalışma bile var diyebilirim.
Tarım İl Müdürü. Malum Müdür Bey "BÜYÜKSÜN REİS" diyen bir profil. Bu sözün üstüne hak etmiyor mu dersiniz? Zaten Müdür de sosyal medyada gün geçmiyor ki boy boy resimler paylaşmasın. Bu işler böyle. Seçime hazırlık. İcraat yani..
Yavuz Demir nolacak peki?
Onu da kalkıp Bodruma aday yaparlarsa bak sen ortalığı.. Küsmesin yeter.
Peki böyle bir durumda Osman Gürün'ün seçilmeme şansı var mı?
Elbette yok. Kesinlikle kazanır.
Çünkü AK Partinin kazanma gibi bir derdi yok.
Varsa yoksa aynı bilindik, sahadan, taaaaa 2002 den beri hiç çıkmayanlar arasındaki azılı rekabet savaşı. Ben olmayacaksam bile benim dediğim olacak.
Galiba sosyal ve siyasi doku, bu bir avuç tarifi imkansız, tarafı duruma göre değişken, duruşu her zaman "KAZAN KAZAN' tekniğine uygun zevatla eşdeğer oluyor.
Zaten değişmez kuralı, değişmeyen isimlerin en birincisi Zatı Muhterem, 2019 seçimlerinde bir belediye başkan adayına söylememiş miydi ; Bana bak, öyle fazla havalara girme, senin sadece seçim zamanı borun öter, seçim bitti mi kimseye ulaşamazsın, kimse seni tınnnmaz. Reisi Ömründe bir defa görürsün. Ama ben?.. Onun için havalara girme sakın. Biz her devir ne dersek o olur."
Ekim'de Kongre var. Çok büyük ihtimal, Mehmet Nil Hıdır tekrar MKYK'ya giremeyecek. Çünkü oranın yeni üyesi çoktan belli oldu bile. Nil Hıdır bir daha aday yapılır mı, zannetmem. Belki 2028 için biraz dinlen denilebilir...
%64 lük oy var dedik.
7 belediyeden kaçı kalır aşağı yukarı belli. Çünkü ne icraatını anlatan var, ne de CHP nin bunca beceriksizliğini ortaya koyan.
Bakmayın siz bazılarının "abi öyle deme, biz en az 9 ilçeyi alacağız" uydurmalarına. Onlar sadece kendilerini çalışkan gibi gösterip, yatar pozisyonda itibar tasdiki peşindeler.
Seçimden iki ay önce şimdi dokunulmaz payesine sahip olan beyefendi bana telefonda " Hocam durum senin bildiğin gibi değil. Sana garanti ediyorum, biz Muğla'da 3 ü kesin alacağız, belki 4 ü kılmayı kaçırırız. En büyük çabamız bu."
2 yi kıl payı kazandık....
Ne acı değil mi?
Hep merak etmişimdir;
Erkan Kandemir canlı yayında "Seçimde belki de bizi yanlış yönlendirenler olmuştur, oldu da. Hepsini tek tek masaya yatırıyoruz. Dersimizi iyi çalışıyoruz" derken, Muğla için yapılan yönlendirmeleri masaya yatırabilmiş midir? Hiç sanmam.
O Kudretli bir ses "Erkan Muğla'yı masadan kaldır " demediyse...
Hasılı durum değişmez bu gidişe.
İlçe Başkanı şehrinden habersiz.
Patlayan, çatlayan borulardan bir türlü akmayan sulara tek kelime edesi yok. Onbinlerce araba saatlerce yollarda perişan olmuş, umrunda değil. Çöpler toplanmamış ona mı dert yani? Aman Aras'a, Gürün'e dokunmayalım diyorlar sanki. Deyin, deyin de. Bunu "her ilçenin Cumhurbaşkanısınız" diyen ADAM'ın bahşettiği koltukta otururken diyemezsiniz. O koltuğun vebali herşeyden mühim değil mi?
Peki hangi il, ya da ilçe başkanı 6 saat uyuyor? Hadi bilemedin 7 saat? 15-17 saatini Partisine harcayan bir NUMUNE var mı elimizde? Yok. O zaman Cunhurbaşkanı "ben gece 12, 1, 2 de eve giriyorum, bu devlet böyle olmazsa YÖNETİLEMEZ, sizden de ilçelerdeki Cumhurbaşkanları olarak bunu istiyorum.." derken neyi, kimi kastetti?..
Seçime 7 ay kala iki parti çok ama çok rahat.
CHP, karşısına çıkmaktansa köşe bucak kaçan bir muhalefet olduğu için o kadar rahat ki.
AK Parti ise her zamanki gerekçe ile rahat ; Ne yaparsak yapalım, Muğla anca bu kadar olur. Çünkü Muğla'nın sosyal !! ve siyasi !! dokusu farklı...
Bunu Recep Tayyip Erdoğan biliyordur mutlaka. Peki inanmış mıdır?
Yok.
İnanmaz. Çünkü O "Milli Görüşçüler istese tekeden süt bile çıkarır" kuralını iyi bilir ve uygular.
Ama ikna edilmiş olabilir.
"Efendim Muğla'da EK'li liste haricinde DAVA mızı omuzlayacak kimse yok.." denmiş olabilir.
100 bini aşan bir üye kaça indi Erkan, Gültekin, Yakup diye sormaz mı ki?
Muğla işte yaa, der geçer neticede.
Amma uzattın be arkadaş mı desin yani.
Muğla da kazanılmıyor işte. Sanki yeni bir şey. 21 yıldır aynı.
Tamam.
Sustum.
@rterdogan

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 3378 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR