Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

AK PARTİ'DE ADAM YOK MU ?

AK PARTİ'DE ADAM YOK MU ?

Gün geçmiyor ki cam sıkıcı bir şey duyulmasın.
Malum yerel seçimler yaklaşıyor.
Hatta kapıya dayandı.
AK Parti hala aday bulmaya çalışıyor.
İlçeler bir yana, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için, akıllara zarar insanların Muğla'ya yamanmaya çalışılması gerçekten "NE OLUYOR" dedirtiyor.
Aylarca Mehmet Tosun ile yattık kalktık.
Mehmet Tosun'u bir türlü Genel Merkeze ve Cumhurbaşkanı'na kabul ettirmeyenler, yönlerini yine AK Parti dışından birilerini ithal etme derdine düştüler.
Tam bu noktada, her kapıya gittiniz, herkese gülücükler dağıttınız, hesap, kitap yapmadan gece gündüz ne yapsak da bu seçimden bi kurtulsak dercesine çabalar tavan yaptı.
Öyle ki, Muğla'da seçimi almak zor. O halde hem Parti'de, hem de Sayın Cumhurbaşkanımız @rterdogan 'ın gözünden düşmemek için, en azından Muğla'yı İttifak çerçevesinde MHP'ye verme gayretleri de boşa çıktı.
Tabiri caiz ise "iş başa" düştü.
Biz dedik ki; Behçet Saatçi size ne etti?
Duruşu, yürüyüşü, konuşması, fikri, zikri asla AK Parti ile örtüşmeyen herkesin ayağına, hatta defalarca gidenler, resmi ya da gayri resmi teklifleri götürenler, bir türlü Behçet Saatçi'ye gidemediler. Bunun sebebi ; ya Behçet Saatçi'nin adresini bilmiyorlar, ya da telefonları yok.
Halbuki Behçet Saatçi resmi bir davete hayır değmeyeceğini zaten belirtmişti bile.
Demek ki olmadı.
Tamam.
En baştan bu yana hep vurguladığımız konu, her ne olursa olsun, CHP nin bu kadar zayıfladığı bir dönemde, AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayının, bütün ilçelerin adayları dahil, hepsinin mutlaka AK Parti saflarında olan insanlardan olması gerektiğini açıkça vurguladık.
Bu, hem Partiye, hem de Muğla'ya saygının bir gereği olmalı dedik.
Adayların belirlenmesine saatler kala, hala ithal birilerinin ısrarla sahaya sürmeye çalışıldığını duymak bile üzüntü veriyor.
Son isim ise Aydın Ayaydın.
Hoppala..!
Bu da kim ki?
Ayaydın eski bir bürokrat.
Demirel'in DYP'sinden siyasete girdi.
ANAP 'tan Meclise girdi.
2011 de de CHP ye geçti.
Hala CHP de olduğunu biliyorum.
Mardin Derik'li.
73 yaşında.
Osman Gürün'den üç yaş küçük.
Ayaydın'ın Bodrum'da villası varmış. Yani yarı Muğla'lı sayıyor bazıları.
Bu mu yani Muğla'ya görülen reva?
Cumhurbaşkanımıza ısrarla neden hep AK Parti dışından birileri Muğla için öneriliyor bilmiyorum.
Yıllardan beri Muğla siyasetini yönetenlerin Muğla'lı olmadığından dolayı, şikayetin pik yaptığını kim bilmiyor ki?
Hani Muğla'nın içten içe depreşen "MİKRO MİLLİYETÇİ"lik tutumu?
Ne kazandık demeye gerek var mı?
3, hatta 4 milletvekili garanti diye girilen tarihi seçimde, Muğla en tarihi yenilgiye imza atarak, 2 milletvekilinde kalmadı mı yani?
Yerel Ak Parti siyaset otoritelerinin ısrarla, ya Muğla dışından, ya da @Akparti dışından birilerini aday yapma, koştura koştura @erkankandemir e takdim etme çabalarını anlamak imkansız zaten. Lakin Muğla'lı son sözü sandıkta söylemekte pek de mahirdir. Benimsemediğini "olsun varsın" asla dememiştir. Buna onlarca misal vermek mümkündür.
Muğla öyle birilerinin ısrarla yamamaya çalıştığı gibi "BURASI MUĞLA" değil, bilakis "MUĞLA BURASI" dır.
Şimdi yapılmak istenen şu;
Milletvekili olduğu dönemden beri Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ve Muğla için hazırlanan, en azından benim bildiğim onlarca çılgın projesi ile Muğla'nın makus tarihini ve çehresini değiştirmeye en güçlü aday olan Yelda Erol Gökcan ile Aydın Ayaydın arasında bir tercih yapmak.
Neden ki?
Yelda Erol Gökcan ile eğer biri arasında tercih yapılacaksa, bu asla Aydın Ayaydın olmamalı. Olacaksa Mehmet Tatlıcı olmalı.
Ayaydın'ı ne Muğla bilir, ne de Ayaydın Muğla'yı.
Ayaydın değersiz biri demiyorum asla. Muğla niye? İlla değerlendirmek isteniyorsa, Derik'ten aday olsun.
Hem, niye ısrarla CHP başta olmak üzere başka adreslerden adam devşirmeye çalışılıyor ki?
Muğla'lı, Muğla'lı olan Osman Gürün'e, ya da onun yerine gösterilecek Muğla'lı adaya karşı, hiçbir şekilde Derik'li, hem de CHP'li birine oy vermez. Yelda Erol Gökcan'ın da Malkara'lı olduğunu söylemeye çalışan süzme cahillere cevap vermeye bile gerek yok diye düşünüyorum.
Muğla'lı on yıllardan beri ithal milletvekillerini ara ara kabul etse de, ithal bir belediye başkanına ne prim verir, ne de oy.
Muğla'yı bu kadar hafife almamak gerekir.
Muğla'lıyı bu kadar basit görmemek gerekir.
13 ilçenin tamamında, Aydın Ayaydın'ı tasvip edecek hiç kimse yok.
Dahasını ve AK Parti açısından en vahimini de dile getirmekten hakikaten üzüntü duyuyorum ;
Eğer AK Parti, birkaç kişinin hem Genel Merkez, hem de Sayın Cumhurbaşkanımızı etkileyerek, hilafı hakikat verilerle İKNA eder de, Muğla'lı olmayan, AK Parti'li olmayan birinin adaylığı söz konusu olursa, bırakın seçim kazanmayı, aynı zamanda AK Parti tabanında ve Muğla genelinde hakikaten çok sevilen, sayılan, bu davayı her ne sebep olursa olsun, hakkı onlarca kere yenmiş olsa da, ne Partiyi, ne de Davayı terk etmemiş bir ismin, son dönemde hızla yükselişe geçen bir Partiden aday olmasının da önüne kimse geçemez. Bu da en az %15-20 bir oyun hiç çalışma yapmadan uçup gitmesine sebep olacaktır.
Karar Cumhurbaşkanımızın.
Sayın Cumhurbaşkanım !.
Lütfen Muğla'yı dinleyin. Önemseyin.
Zatı Devletlerine ikide bir sunulan Muğla'lı olmayan, daha da vahimi, AK Parti ve Davası ile asla bağdaşmayan isimleri önerenleri sineye değil, sigaya çekmenin tam da vakti olduğunu,
Arz etmek isterim.
Lütfen..
Bu defa,
Bir defa,
İlk defa..
Muğla'yı, Muğla'lılardan dinleyin...

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 2555 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR