Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

DÜNYA’NIN GÖZDESİ ANADOLU, ONUNDA CENNETİ MUĞLA İLİMİZDİR

DÜNYA’NIN GÖZDESİ ANADOLU, ONUNDA CENNETİ MUĞLA İLİMİZDİR

Öncelikli olarak, Muğla Medya Grup ve Muğla Gazetesi ilk tanışma yazımla birlikte, Türkiye’nin farklı illerinden, Muğla ve ilçelerinden arayan tüm dostlarıma, öğrencilerime ve okuyucularıma göstermiş olduğunuz ilgi ve destekten dolayı sizlere yürekten teşekkür ederim.

Hepimizin yaşadığı bu fiyat pahalılığı enflasyon döneminde, günümüzdeki birçok ekonomik sorun ve sıkıntılara rağmen, ne olursa olsun ülkemizde ve bölgemizde yorulmadan bıkmadan sizlerle yine hep birlikte üreteceğiz, sizlerin şahsıma gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı sizlerden kalben muhabbet ve enerji aldım. Yine aynı heyecanla birlikte üretecek olmamızdan dolayı da çok mutluluk duymaktayım.

Dünya’nın gözdesi ANADOLU dur, Anadolu’nun Cenneti ise MUĞLA ilimizi kısaca tanıtırsak,

Muğla ilimiz, Menteşe merkez ilçe olmak üzere toplam 13 ilçeden oluşmaktadır. Dünya çapında cennet gibi güzel oluşuyla denizi, doğası, tarihi ve kültürel yapısı ile marka değeri olarak tanınmıştır. Muğla’nın ilçeleri ise;

Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, OrtacaSeydikemer, Ula ve Yatağan’dır. Her ilçesi bu cennetin birer İNCİLERİ dir. Muğla ekonomi yapısına bakıldığında, Turizm ve Tarım güçlü sektörleri öncelikli olmak üzere, Enerji ve Madencilik sektörlerinde özellikle bölgede büyük girişimler bulunmaktadır.

Turizm alanında, uluslararası marka olmuş Dalyan, Ölüdeniz, Kayaköy, Akyaka, Saklıkent, Kelebekler Vadisi, Sedir Adası, Gökova gibi birçok seçkin turizm alanları vardır. Yaklaşık 1.600 km’ye yakın kıyı sahili ve mavi bayraklı yüzlerce plajı ile Anadolu’nun Turizm cenneti’dir.

Muğla özellikle pandemi sonrasında Dünya’dan daha fazla yoğun ilgi ve talep almıştır. Ülkemizden bile yoğun yerleşim yeri olarak ilgi gösterdiği en baştaki gözde ili haline gelmiştir. Bölgenin yoğun talep görmesi ile İnşaat ve Emlak sektöründe yoğun rant patlaması yaşanmıştır. Orman ve denizin ekolojik doğasıyla iç içe olması yaşam cazibesini sürekli yoğun arttırmaya ilgiyle devam etmektedir.

Bu yoğun ilgi istihdam açısından, diğer sektörlere de etki ederek ticari hacimde yoğun artış yaşanmış ve ülkemize döviz getirisi sağlayan illerin en başında gelmesini sağlamıştır. Bu yoğun ilgi ve hızlı yapılaşma bölgede aynı zamanda altyapı başta olmak üzere sektörlerde ve alanlarda birçok sorun ve sıkıntıları da beraberinde maalesef getirmiştir.

Dünya arıcılığın Çam Balında başkenti olan en önemli merkezlerindendir. Deniz kültür balıkçılığında Türkiye'de birinci sıradadır. Zeytincilik Türkiye’de ikinci sıradadır. Yaş meyve sebze ve narenciye alanında öncü illerin başındadır. Termik santralleri yanında, zengin maden yatakları olarak, linyit, krom ve mermer yataklarına sahiptir.

Değerli Dostlarım ve Okuyucularım,

Eko Köşe olarak, Ahilik değerimizi günümüzde ayağa kaldırmak ve yaşatmak, gerçek ve dürüst habercilik anlayışı ile üretim odaklı her alanda sahip çıkarak, yaşadığı yere değer katanları, üretenleri, istihdam sağlayanları, zorluklar karşısında yılmayanların, sizlerin sesi olacağız ve zamanla gündeme taşıyacağız.

Türkiye vatanıma ve Muğla memleketime tecrübesi ile üretmek derdi olanların, üretim ve istihdamın karşısında engel yaşayanların, sorun sıkıntılarını dile getirenlerin, çözüm üretenlerin köşesi olacaktır.

İNSANLIĞIN katledildiği vahşetin acımasızca yaşandığı bir dönemde, İNSANLIĞIN bireysel yozlaştırıldığı ve Ailenin her alanda bitirilmeye çalışıldığı bir zamanda, İNSANLIK onuru ve şahsiyetini her alanda koruyacakların köşesi olacaktır.

Adalete, Hak Hakikate ve Liyakata önem verenlerin, Mazluma sahip çıkanların yanında, İNSANLIĞI her alanda sömürenlere karşı onurlu duranların köşesi olacaktır.

Kadim Türk örf, adet ve Töresi yanında, Ahilik Fütüvvet değerine, Devletine, Bayrağına, Ezanına, Milli ve Manevi değerlerine, Birlik ve Beraberliğe yılmadan sahip çıkanların, onurlu dik duranların köşesi olacaktır.

Akılcı, duygusal yenilikçi inovasyon fikirler temelinde, 21.Yüzyıl Bilimsel Teknolojik dinamiklerde, sektörel iş ve ticari alanlarda üretim yapan, değer katan, kadın, genç ve tüm girişimcilerin köşesi yeri olacaktır.

Selam Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 2486 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR