Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

HAYDİ HAYIRLISI

HAYDİ HAYIRLISI

Malum her 8 Mart’ta Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlenir. Kadınlar için birçok güzel söz veciz sözler ve köşe yazıları kaleme alınır. 40-50 yıldır kutlanan Kadınlar Günü; Kadınların öldürülmesinin, tacize uğramasının, ticarette ve siyasette mobing uygulanmasının önüne geçememiştir.

Örnekleri o kadar çok ki, bu yaşanılanların, siyasette iseniz çevrenize bakmanız yeterli, aynı zamanda siyasi tarihi yakın geçmişi itibariyle araştırın, arşivlere giriniz. Öncelikle Muğla’dan bir milletvekili gönderilebilmiş mi TBMM’ye, bir belediye başkanı görebiliyor musunuz?

Siyasette kadın vitrin süsü olarak kullanılıyor.

***             ***                       ***

Sosyal hayata bakın göreceksiniz ki, yine eşlerden gördükleri tacizler, boşanmak istemeleri durumunda gördükleri kötü muameleler, sonunda ölüm.

***    ***    ***

Ticarette ve çalışma hayatında kadın dediğimizde; İstatistiki veriler oldukça önemli. Burada en çok kadın istihdamı, tarım sektöründe o da kadınların ücretsiz çalıştıklarından ürünü yetiştirip pazar bulduğu takdirde, ekonomik değeri olan paranın erkeklerin eline geçmesinden kaynaklanıyor.

***    ***    ***

Yetkililerin kadın istihdamını arttıralım mesajını vermelerine rağmen, bürokratların buna engel olmaları.

Kadının ticarette teşvik edilmemesi, muhatap olduğu kurumlar tarafından kadına resmen mobing uygulanması.

Burada ister çalışan olun, ister işveren olun fark etmiyor.

Mobingin her türlüsü, her derecesini görmeniz mümkün. Mobingi uygulayan bir kadın bürokrat da olabilir. Burada cinsiyet farkı yok.

***    ***    ***

Yakın geçmişte Ak Parti İl Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Muğla Sn. Cumhurbaşkanını bekliyordu. Fakat Başbakanın katılımı ile gerçekleşti.

Aslında sevgili il kadın kolları başkanı Ümmühan Toksöz iyi niyetli bu işi toparlayacak niteliklere haiz teknik eğitim almış bir kadın.

Kendisini çok severim ve beklentim de oldukça yüksekti.

Beklentilerimin neler olduğunu soracak olursanız;

Toparlayıcı, uzlaştırıcı bir kimlik ve vizyon olarak düşünüldü ise ki, öyle olduğuna inanıyorum.

Ondan;

-Bugüne kadar partide görev almış, ana kademe ilçe başkanlığı ilçe yönetim kurulu üyeliği, kadın kollarının her kademesinde görev almış kadınlar.

-İl yönetim kurulları, il disiplin kurullarında görev almış kadınlar

-Belediye meclis üyeliği yapmış kadınlar,

-Milletvekili adayı, aday adayı olmuş kadınları arar, partide buluştururdum.

Yönetimi oluşturmak için il yönetiminde uygulanan yöntem gibi bir formu gösterip, istekli olanların gelmesi ve sanal alemden mesaj geçmek bana göre çok sıradan bir tutum gibi geliyor.

***    ***    ***

Bu olumsuzlukların yanında iyi şeylerde yapılıyor.

Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik önemli ve bir o kadar geniş kesimi kapsıyor.

Bu etkinlik ‘Türkiye’ye enerji veren kadınlar’ İş-sanat-akademi-spor dünyasından kadınları kapsıyordu.

Bu sayılan alanda çalışan kadınlar arasından başarılı kadınların ödül törenine Sn. Emine Erdoğan ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Sn. Berat Albayrak katıldı.

Ödül töreninde yaptığı konuşması ile kadın olgusuna önemli noktalarda parmak basan Sn. Emine Erdoğan; Kadın konusunun asırlardır birçok şekilde konuşulduğunu, tartışıldığını;

“Bazen ihtirasların, bazen hak mücadelelerinin mevzusu oldu. Cinsiyetci bakış kadın erkeği karşı karşıya getirdi.

Sn. Erdoğan gelecek yüzyılın en önemli konularının çevre enerji ve kadın olacağını belirterek; Kadın gücünü devreye sokabilen toplumlar ilerleyecektir. Tabiatın dilinden kadınların enerji sektörüne katılmaları, birçok duyarlılığı da beraberinde getirecektir” vurgusu yaptı.

Yapılan bu çok değerli etkinlik için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sn. Berat Albayrak’a ve Sn. Emine Erdoğan’da teşekkürler.

Bundan sonra yapılacak etkinlikler illerde yapılacak elemeler ve değerlendirmeler sonucunda süzülerek Türkiye genelinden katılan kadınların başarılarının ölçülmesi ve değerlendirilmesi önemli bir ivme kazandıracaktır.

 

Bu yazı toplam 944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR