Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

MÜLK ALLAHINDIR. MÜLK SERVET VE PARA İNSANLARA VERİLMİŞ BİR EMANETTİR (2)

MÜLK ALLAHINDIR. MÜLK SERVET VE PARA İNSANLARA VERİLMİŞ BİR EMANETTİR (2)

Faizli sistemin kurucuları kendi inançları ve bizleri sömürme davalarında o kadar sistematik olarak gayret ve caba sarf ediyorlar ki FAİZ ve DÖVİZ sarmalı ile ülkeleri sömürdükleri yetmiyor. Bankaların faiz uygulamaları ile evine ekmek götürme derdinde olan esnaf ve ticaret erbabına piyasa da yüksek faiz ile para arzını daraltarak, ÜRETİMİ durduruyorlar, ÜRETİMİN önünü her alanda tıkıyorlar. Bunları fazlası ile güncel ticari yaşam da gelişmeler içinde görüyor ve yaşıyoruz.

Müslümanlar bu duruma sadece seyretmek ile kalmakta, sadece onların insiyatifine kalır bir yaşam tarzı ile bizlere sadece sistemi seyretmeyi, bize sisteme müdahale ortamı bile bırakmamışlar. Sistemi uluslararası mevzuat ile ülkeler içinde her alanda koruma altyapısı oluşturmuşlar.

Bu olumsuz yapıyı BU DURUMU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL peki neden seyrediyoruz?

DEVLET imiz müdahale ederse seviniyoruz. Yakın tarihte Merkez Bankasına müdahale ederek faiz indirimine gidilmiştir. Ardından Devlet Bankaları buna cevap vermiştir. Bu yeterlimi elbette değil biz bireysel olarak olup bitenleri sürekli seyredecek miyiz? Hep DEVLET ten mi bekleyeceğiz çözümü? Rabbimiz bize CÜZİ irade verdi ise İslam’a yapılan her alandaki bu saldırıları sürekli seyredecek miyiz?

Bu durum karşısında kendi CÜZİ irademiz ile Müslümanlar olarak bizler ÇÖZÜMLER üreterek mücadele edecek altyapıları Sistemlere bir an önce geçip kendimiz kurmalıyız.

Müslümanların CÜZİ iradeleri ile günümüz sivil toplum duyarlılığı içinde, BİRLİK BERABERLİK içinde kendilerinin kontrol edeceği, iplerin kendilerinde olacağı, İktisadi sistemi kurarak, bir an önce acilen kendi iktisadi sisteme geçilmelidir.

Allah’ın bize emanet verdiği serveti ve mülkü tüm İslam dünyası başta olarak, fakirleri, mazlumları, güçsüzleri koruyacağı onların da servette hakların olduğunu bilerek, ÜRETİM odaklı faizsiz KAR odaklı yeni AKICI FİNANSAL PARA SİSTEMİNE acilen geçilmelidir. Bu sistem ile onların gelip bizi sömüremeyecekleri sistem altyapısını bir an önce kurup yaşama geçirmeliyiz.

Müslüman esnaf ve işadamları Allah’ın kendilerine emanet olarak verdiği Serveti Allah için Hak yol için Adaletin gelmesi için harcamaları ve inançla gayret göstermeleri gerekir. Kendi İslam davası için paralarını harcamaya kıyamadıkları acı gerçeklikte, hiç olmaz ise bari paralarını bir araya getirerek Birlik Beraberlik içinde Üretim odaklı faizsiz Kar Odaklı yeni akıcı finansal para sistemine temel altyapı kurmaları için gayret ve caba sarf etmelidirler.

Müslümanlar Faizle sömürülen servetlerini mazlumların hakkı olduğunu bilerek her alanda aktif mücadele etmeleri gerekir. Günümüzde kendi sistemimizin gelişmesi için inançla gayret ile hareket edilmelidir. Müslümanlar İslam düşmanlığı yapan Faizli Sistemi kuranlardan daha fazla çalışarak, daha gayretle, daha azimle her alanda İslam inançlarına sahip çıkmalıdırlar.

İslam Dünyasının zengin yada serveti imkanı olan Müslüman esnaf ve işadamlarına sesleniyorum.

Allah’ın size emanet olarak verdiği mülkü yine Allah için İslam’ın güçlenmesi için İslam’ın kendi iktisadi sistemin kurulması için gayret ve inançla harcamalısınız. Bunu yapmadığınız müddetçe vebali sizlerindir. Sizin biriktirdiğiniz mülk, servetler ve güç sizi Allah nezdinde kurtaramaz.

İmkanlar ölçüsünde zenginliğinizi servetinizi İslam’ın yücelmesi için gayret sarf etmiyor sanız zenginlik sizlere hiçbir işinize yaramayacağı gibi Rabbimizin huzurunda hesabında ağır vebali içinde olacaktır. Yol yakın iken İslam’ın kendi iktisadi sistemin kurulması ve sistemin güçlenmesi için gerekli girişimlerde, hep beraber bulunmalıyız.

İslam Dünyasındaki tüm Müslümanlar; Mevcut faizli sistem de kaldığı müddetçe ve kendi iktisadi sistemimizi kurmadığımız da fakirlerin, mazlumların ve acı çekenlerin vebali insanlık olarak hepimizindir.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 591 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR