Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

O HALDE KADEM METE'YE SORALIM; MARMARİS İMAM HATİP LİSESİ NOLDU?

O HALDE KADEM METE'YE SORALIM; MARMARİS İMAM HATİP LİSESİ NOLDU?

Bundan tam 5 yıl evvel, 2017 de MARMARİS İMAM HATİP LİSESİ ile ilgili bir yazı yazmış idim.

O yazımda; Cumhurbaşkanımızın "FETÖ ye ait okulların İMAM HATİP LİSESİ "olması yönündeki KESİN EMİRleri doğrultusunda, Marmaris’te bulunan KATİL FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNE ait olan UFUK Okulunun MARMARİS İMAM HATİP LİSESİ ne tahsisinin neden yapılmadığı ile ilgili idi.

Sağ olsunlar, bu yazımıza AK Partinin Muğla İl Başkanı Kadem Mete Bey cevap vermişti.

Cevabında ÖZETLE " Konuyu bilmeden müdahil olanlara veryansın ettikten, üstü kapalı ve açık ithamlarını da sıraladıktan " sonra; Marmaris’te 80 öğrencisi bulunan İHL yi ilk açan kişi olarak, Ufuk Okulunun neden IHL ye değil de, 1800 öğrencisi bulunan Anadolu lisesine verildiğini uzun uzun yazmıştı. Ancak bununla birlikte, Marmaris e çok daha geniş, ağaçlar arasında ve daha elverişli bir yere İmam Hatip Okulu yapılması için, Cumhurbaşkanımızın ONAY ı ile tahsisin de yapıldığını, bu okulun da açılmasına vesile olmayı Allah'ın kendisine nasip etmesini de dilemiş idi.

Haklı bulmadığımı o zaman da açıkça yazmıştım. Şimdi de yazıyorum.

Aradan 5 kocaman yıl geçti. MARMARİS İMAM HATİP LİSESİ için tahsis edilen alan Beldibi’nde. Hala bir çivi bile çakılmış da değil. Ödeneği bile çıkmış , ancak o kahrolası pandemi nedeni ile ödenek güya geri alınmış..

Geri alınıyor mu bilmem.

Okul hala ortada yok.

Marmaris İmam Hatip Lisesi hala küçücük binada sıkış tepiş vaziyette.

Talep desen öyle.

Meslek Derslerine Diyanetin öğretmen bile vermez olduğunu da tekraren belirtmekte fayda varken.

AK Partinin Muğla İl Başkanı Kadem Mete nin 5 yıl evvel deklare ettiği, o günden beri de sabırla beklediğimiz Yeni Marmaris Imam Hatip Lisesi arazisinin, Fen Lisesine tahsis edilmeye çalışıldığını duyduk.

MARMARİS İMAM HATİP LİSESİ için de bilmem nerenin neresindeki, üstünden Marmaris’in tüm elektrik hatlarının geçtiği, yüksek gerilim hatları ile örtülü, bilmem ne hangarları okula dönüştürülerek !!! yapılacakmış.

"Marmaris’te ilk imam hatibi açan adam hakkında yazıyorsunuz. Yaşadığı ile yazdıkları örtüşmeyen insanlar ahkam keser olmuş burada. Marmaris’e içinde cami de olan imam hatip lisesi yapabilmek için ormandan yer tahsisi yapmış, parasını çıkarmış projesini bitirmiş bir insandan bahsediyorsunuz. Sayın cemal Demirtaş kimlerden aldığınız yalanlarla yargıya vardığınızı biliyor musunuz? Size yazanlar hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz?".

Bu cümleler AK Partinin Muğla İl Başkanı Kadem Mete Bey in kendi cümleleri.

"Peki yazalım bakalım.

......Törende gözyaşlarıma engel olamadım. Şimdi il başkanlığım dönemimde ise Marmaris’e yaraşır bir imam hatip lisesi temelini atmak ve hizmete açmakta nasib olur inşallah. Müslüman idareci hak üzere adalet üzere kendi menfaatine zarar verse dahi hükmedendir. Ve bunu yaparken sadece Allah rızası kul duası gözetir.  Birilerinin alkışını almak birilerine yalakalık yapmak için değil. Allah'a emanet olunuz. ( cemal beyin telefonunu yanlış vermişler başka biri çıktı Face te 5000 limit varmış yeni birini kabul edemiyorum durum bundan ibarettir. Hakkınızı helal ediniz.)

Bu cümleler de Sayın Kadem Mete’ye ait cümleler.

Açık ve net ;

1- Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsisi yapılıp ödeneği çıkan MARMARİS İMAM HATİP LİSESİ nin yerinin SON DURUMU nedir?

2- Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilen Marmaris İmam Hatip Lisesi arazisine MARMARİS e yakışır İMAM HATİP LISESI nin temelinin atılıp, hizmete açılması Size Nasip olacak mı?

Yoksa yine İmam Hatiplerde çok öğrenci yok denilip, ya da siyasi hayatınıza mal olacağını bilseniz dahi, (ki bu söz sizin sözünüz) başka başka yöntemler devreye yine, yeniden girecek mi?

Biz Marmaris’e Yepyeni bir İMAM HATİP LİSESİ nin yapılmasını acilen istiyoruz. Oraya buraya değil. Cumhurbaşkanımızın talimatları ve OLUR ları ile tahsis edilen Beldibi’ne istiyoruz. Siz taş mı koydunuz, toprak mı çektiniz diyerek çemkirme yarışına girmeden istiyoruz. Gerekirse taş da çekeriz diyerek istiyoruz.

Marmaris İmam Hatip Lisesi nin en azından seçimden evvel temelinin atılması şarttır. Bu bir arzdır emir değil.

Siyasi hayatımız pahasına da olsa, İmam Hatiplilerin bu istekten vazgeçmeyeceklerini herkesin bilmesi gerekir.

SÖZÜNÜZÜ TUTUN!

İmam Hatip Lisemizi Cumhurbaşkanlığının tahsis ettiği yere yapılacak diye deklare ediniz. Kazmayı vurunuz. Fen Lisesine yer mi lazım? Gidin IHL için biçtiğiniz yeri kullanın.

Selam Ve Dua İle.

Bu yazı toplam 2116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR