SİNEM BARUT

SİNEM BARUT

ELİMİZDEKİ DEĞERLER

ELİMİZDEKİ DEĞERLER

Bazı insanlar elindeki değerleri para, mal, mülk olarak değerlendirir. Bazıları ise anne,baba, kardeş,eş, çocuk, arkadaş, dost, aile olarak değerlendirir. Peki bunlardan hangisi doğru olan ? 
Şöyleki para, mal, mülk bizim sadece ihtiyaçlarımız. Önemli olan saygı ve sevgi duyarak etrafımızda insan toplayabilmek. Kumbaranıza yavaş yavaş demir para atarak ciddi bir rakam biriktirebilirsiniz fakat o birikim hiç bir zaman o kumbarada kalmaz. İyi insanlarını kumbaranızda biriktiremezsiniz tanışırsınız, anlaşırsınız hayatınızın en önemli yerine koyarsınız ve sizin son anınıza kadar hayatınızda olurlar. Anne, baba, kardeş, eş, dost hayatımızdaki sabit insanlardır. Doğrularımızda, yanlışlarımızda hep yanımızda olurlar. Bu gün etrafımızda paranın gücüne inanan insanların yanında sadece menfaat için duranlar vardır kendilerini çok gerçekmiş gibi gösterirler. Haydi o parayı bi kaybedin bakalım hâla yanınızda olmaya devam edicekler mi ? Hiç sanmam. Bu değer böyle bir şeyse hiç olmasın daha iyi. Evet cebimizde para olmadan hiçbirşey yapamayız. Yemek yiyemeyiz, kıyafet alamayız, kitap alamayız vs. 
Zaten bütün bunlar içinde çalışıp paramızı kazanıp çarkı bir şekilde iyi veya kötü döndürüyoruz. Yanımızda hiç kimse olmasa napardık? Yanlızlık bir yere kadar güzel. Bi zaman sonra yanında birilerini aramaya başlarsın. O zamanda gideceğin insanlar, yerler bellidir. Asıl değer yanında olan iyi, kalbi güzel, samimi insanlardır. İnsanlara küçük yada büyük farketmeksizin saygı ve sevgiyle yaklaşın. Çoğu şeyden önce bir insan olarak kendinize saygınız olsun ki başkalarına bakış açınızda iyi olsun.Son olarak bana göre en büyük, en anlamlı değer kedilerimiz, köpeklerimiz ve bütün hayvanlarımız. Aynı zamanda doğamız. Bizimle aynı dili konuşamayan canlılarımızı korumalıyız. Doğamızı korumalıyız. Canlılar üstünde ve doğada güç gösterisi yapamazsınız. Onlara zarar vermeyin! Sevin ki en yakın dostlarınız olduğunu anlayın. Hayvanlar biz insanları koşulsuz severler, hiç bir çıkar ilişkileri yoktur. Bizde bazı insanların bu hayvanlara eziyet etmelerine, acımasızca öldürmelerine sevmemelerine, korumamalarına bir anlam yükleyemiyoruz. Onlarıda sevmeyi öğrenin, öğrenin ki hayatınızda yer edinen en güzel varlıkların olduğunun farkına varın.

Bu yazı toplam 720 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
SİNEM BARUT Arşivi
SON YAZILAR