Güzide Kasim

Güzide Kasim

Ulaştırma, Ulaştıramadı !!!

Ulaştırma, Ulaştıramadı !!!

Menteşe halkının bildiği üzere yol çalışmalarımız son hız devam ediyor. Öyle ki bazı ufak tefek aksaklıkları görmezden geliyoruz. Yalnız öyle şeyler var ki resmen ihmalkârlık, vatandaşı hiçe saymak.

Önceki gün yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yine çalışmalardan dolayı öğretmen evinin önündeki cadde kapatılmıştı. Bende o gün mesaiyi erken bitirmiş eve gitmek için Cumhuriyet Meydanında Atatürk İlkokulu önündeki duraklara gittim. 90-95 yaşlarında bir amcanın yanına oturdum. Kısa bir sohbetten sonra amcanın yarım saatten fazla orada beklediğini öğrendim.

Önce duraktaki dijital göstergeye baktım. Diğer günlerdeki gibi normal çalışıyor. Otobüslerin kaç dakika içinde durakta olacaklarını gösteriyor. Sonra yolun kapalı olmasından dolayı uyarı yazısı var mı diye baktım. Oda yok.

Telefonla çağrı merkezini aradım. Çağrı merkezindeki görevli,  beni konuyla ilgili yetkili daire başkanlığına yani Ulaşım Daire Başkanlığına bağladı. İlk karşıma çıkan sekreter hanım “yetkiliyi bağlıyorum “ dedikten sonra yetkili beyefendiyle aramızda geçen telefon görüşmesini aynen aktarıyorum;

Ben: İyi günler ben güzide bir konuda bilgi almak istiyorum. öğretmenevinin önündeki cadde kapalı Cumhuriyet Meydanında Atatürk İlkokulu önündeki durakta bekliyoruz. Otobüslerin güzergâhı nasıldır? Burada uzun süre bekleyen insanlar var.

Yetkili: Yol çalışmalarından dolayı halk Cumhuriyet Meydanı kapalı.

Ben: Peki burada bekleyen genci-yaşlısı birçok kişi var. Nasıl olacak?

Yetkili: Hanımefendi otobüslerimiz Atatürk Stadyumu önünden kalkıyor oraya gideceksiniz.

Ben: Tamam ben giderim ama yanımda 90-95 yaşlarında hasta amca var o nasıl gider? Yol yaklaşık 8 saattir kapalıysa neden uyarı, bilgilendirme yazısı yok.

Yetkili: Ben sabahtan yoktum. Yeni geldim. Bilgim yok. Ayrıca güzergâhlar internetten yayınlanmıştır.

Ben: Ulaşım Daire Başkanlığında bir tek siz mi çalışıyorsunuz? Bu konuyla ilgilenecek kimse yok mu?

Hadi ben internete bakmadım(cahillik etmişim) Yanımdaki yaşlı amcaya bunu nasıl söyleyeceksiniz? Diğer bekleyen teyzelere nasıl söyler siniz? Ulaşım Daire Başkanlığı Hizmetlerini bundan böyle internetten yürütüyorsa sizlere ihtiyacımız var mı?

Sonra birden ses değişiyor konuşmanın neresinde nasıl değişti bilmiyorum ama karşıma farklı biri çıktı. (ben konuşurken nazik beyefendi sözümü bitirmeden, bana bir başka yetkiliyi aktaracağını söylemeden telefon görüşmesini sonlandırmış)

Neyse son görüştüğüm yetkili daha yumuşak bir tonla buyurun ben yardımcı olayım dedi. Baştan olayları ona da anlattım. Konuyla ilgileneceğini söyledi.

Şimdi soruyorum?

*Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri;  her şeyden önce hatalar eksiklikler olabilir ama sizi arayan bir vatandaş ve sizden çözüm bekliyor. Yerel yönetimlerde iletişim ve empati çok önemlidir. Benim yanımdaki amca, sıcakta bekleyen ayakta zor duran teyze, küçük bebeğiyle bekleyen anne sizin bir akrabanız da olabilirdi.

İlgileneceğim derken ya da siz ilgilene kadar biz ne yapalım?

*Bu caddenin kapanacağı, otobüslerin güzergâhları en kötü ihtimalle bir gün önceden belidir. Duraklara bir yazıyı, dijital göstergelerde küçük bir dipnotu vatandaşa çok görmeyin.

*Sizler halkı dinlemeyecekseniz “ben yaptım oldu “ düşüncesinde olursanız, eleştirilere tahammül edemeyeceksiniz halk ne yapsın?

Hep diyorum “ne olur bir gün halk olun halkla yaşayın ve görün”. Sadece makam araçlarından internetten bakmayın. Bakarak değil, görüp, dinleyen, anlayan,  empati kurabilen yöneticiler, yetkililer olun.

Bu yazı toplam 978 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR