Güzide Kasim

Güzide Kasim

Keşke uyanmasaydım…

Keşke uyanmasaydım…

Türkiye'nin dört bir yanında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk, 96’nci yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer’i, 1924 Dumlupınar konuşmasında şöyle anlatıyordu.

“Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum.

Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”

***                       ***                       ***

Şehrimde de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 9 da başlayan törenler şenliklerle kutlandı. Günün anlam ve önemi coşkusu kılık kıyafetlere bile yansıdı. Bayanlar kırmızı pantolon veya etek üzerine beyaz gömlek, erkekler siyah pantolon, beyaz gömlek ve kırmızı kravat atmışlardı. Tören sırasında polis barikatları şanlı bayrağımızla süslenmişti. Güvenlik önlemi için havada dolaşan polis helikopterleri, gökyüzü semalarından kırmızı beyaz  balonları bırakarak; Türk bayrağımız  şehrin üzerine dalgalandı. Daha sonra kutlamalar Atatürk stadyumunda devam edildi. Stadyumun üstünde devası Türk Bayrağım açıldı. Binlerce kişi önce saha da  Atatürk portresi ve Türk bayrağımızı çizdi. Ardından askeri geçiş töreni düzenlendi. Ve şehrin gençleri tarafından düzenlenen şenlikleri herkes ayakta, gözyaşları içinde izledi. Bayrağımız göndere çekildi. Tüm şehirde Mustafa Kemal Atatürk’ün sesi ve istiklal Marşı yankılandı. Şişirilmiş ay yıldızlı balonlar gökyüzüne bırakıldı

Tıpkı benim öğrenciliğimdeki  gibi eski bayramlar gibi bayram kutladık.Stadyumlarda, caddelerde, sokaklarda kutladık.

Meğer hepsi rüyaymış. Keşke hiç uyanmasam dedim.

***             ***             ***

Yine de şehrimde coşkulu bir bayram kutladık. Ülkemizin, bayramlarımızın değerini bilmek ve daha nice coşkulu güzel günler dileğiyle…

Bu yazı toplam 1149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR