DİYETİSYEN BEYZA ŞİMŞEK

DİYETİSYEN BEYZA ŞİMŞEK

En Sık Yapılan 5 Diyet Hatası

En Sık Yapılan 5 Diyet Hatası

Pek çok kişi ideal kilosuna ulaşmak için çabalar durur ancak hedef olanaksız gözükmektedir. Böyle düşünmelerinin altında yatan sebep diyetleri sırasında yaptıkları hatalar sebebiyle kilo vermeyi başaramamaları ya da kilo verseler dahi o kiloları geri almalarıdır. Eğer sizde başarısız diyet denemelerinizden yorulduysanız aşağıda yazacağım sık yapılan diyet hataları bölümünü dikkatlice okuyup bir sonraki denemenizde aynı yanlışları tekrarlamaktan kaçınmalısınız.

1.) Sık sık tartılmak

Yaptığı diyete sadece tartıda gördüğü sonuç odaklı bakan kişilerin, deneyimler ve çalışmalar ışığında bir sonuç alamadıkları ve başarısız oldukları gözlemleniyor. Tartıyı etkileyen çevresel ve kişisel pek çok faktör olabilir ve günü gününe uymaz. Bu yüzden günlük değil, haftalık bir ortalama ile ilerlemek psikolojinize daha iyi gelecektir. Haftada 1 aynı saatte ve benzer kıyafetlerle tartılmak diyet sürecinde yeterlidir.

2.) Çok düşük kalorili beslenmek

Vücudu aç bırakarak, metabolizmayı kıtlık moduna sokarak kilo veremezsiniz. Herkesin yaşına, fiziksel aktivitesine göre ihtiyaçları ve alması gereken besin değerleri farklıdır. Yeterli ve dengeli olan diyetler yağ kaybına ve kalıcı kilo kaybına yardımcıdır. 800 kalorinin altına inen, sıvı ağırlıklı ya da tek tip diyetlerden uzak durup, size özel listelerle aç kalmadan zayıflamak ana ilkeniz olsun.

3.) Karbonhidratları Tamamen Diyetten Çıkarmak

Karbonhidratlar temel enerji kaynağıdır, gün içinde yeterli karbonhidrat almazsanız kaslarınız beyne glikoz göndermek üzere enerji kaynağı olarak kullanılabilir. Hızlı kilo kaybederken aslında kas kaybetmiş olursunuz. Kaslarınız azalması yağ yakan fabrikanızın küçülmesi gibidir, maalesef metabolizmanızda kalıcı bir yavaşlama meydana getirir bu da hızlıca yeniden kilo almanıza sebep olur. Diyette dengeli ve doğru karbonhidrat tüketimi kas kaybını engeller ve yağ yakımını destekler.

4.) Kendinize Yasak Koymak

Diyet deyince akla ilk olarak yasaklar ve kısıtlı beslenme gelse de diyet aslında sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmek demek. Yani belirli bir zaman aralığında yapılacak bir şey değil bir yaşam biçimidir. Hiçbir besini kendinize yasaklamayın ama fazla kalori içerenleri sınırlayın ve belirli günlerde tüketeceğinize dair kendinize söz verin. Aksi takdirde hedef kilonuza indiğinizde ve yasakları kaldırdığınızda verdiğinizden daha fazla kilo alma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

5.) Gerçekçi olmayan hedeflerle yola çıkmak

Kilo vermek ve sağlığımıza geri kavuşmak motive edici olsa da kısa vadede gerçekleşmesini beklememek gerek. Gerçekçi olmayan kilo kaybı hayal kırıklığına ve tamamen pes etmeye yol açar. Bu bir süreçtir ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanılmadığı taktirde tüm kiloların geri geleceğini unutmamak gerekir. Kendinize zaman tanıyarak ve 6 ayda kilonuzun %10’unu vermeyi hedefleyerek yavaş yavaş ancak sağlam adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Bu yazı toplam 1415 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DİYETİSYEN BEYZA ŞİMŞEK Arşivi
SON YAZILAR