SİNEM BARUT

SİNEM BARUT

BİR BABA, BİR KIZ ÇOCUĞU

BİR BABA, BİR KIZ ÇOCUĞU

Her çocuk melek gibidir gözlerinde ama büyükler hep, kız çocuğu cennetten bize gönderilmiş bir armağan gibidir derler. Gözünün içine bakarlar. Sanki dünyadaki en narin, en kırılgan, en korunmaya muhtaç varlık ellerinizin arasında duruyordur. Onu korumak için yapmayacağınız fedakarlık yoktur. Canınızın bile kıymeti yoktur, onun canının karşısında…

İlk adımları, ilk kelimesi, ilk gözyaşı, ilk gülümsemesi, ilk kahkahası, ilkşaşkınlığı, size ilk küsüşü, sizden bir şey isterken yüzünün aldığı şekil…

Bir mucizenin yansıması. Masumiyetin beden bulmuş halidir. Elbette her çocuk özeldir. Ama kız çocuğu ile baba arasındaki anlaşma daha çok özeldir.

Kız çocukları babayla beraber erkeklerin dünyasını da öğrenir. Erkeklere dair yapacağı genellemelerin bilgisine babası ile kurduğu iletişim sayesindedir. Babaları tarafından gelişimiyle yakından ilgilenilmiş, eğitim durumu izlenmiş ve spor faaliyetlerine yönlendirilmiş kız çocukları, mesleki, duygusal ve sosyal olarak daha başarılı olmaktadır.

Kız çocuğun babayla kurduğu ilişki beklenti, hayal kırıklığı, hayranlık, reddedilme ve sevgi yüklü bir ilişkidir ve bu ilişki kızın seçimlerini ve hayat bakışını da belirler.      Bir kızın babasıyla kurduğu ilişki ve içinde bulunduğu etkileşim, onun ileriki yıllarda eşiyle, patronuyla, arkadaşlarıyla ve çalışma arkadaşlarıyla kuracağı ilişkiyi de belirleyecektir.

Baba öyle derin bir duygudur ki anneden daha çok sahiplenirler babalarını. Annelerinden bile kıskanırlar bi zaman sonra. Oysa ki onu dokuz ay boyunca karnında taşıyan bütün yükü çeken doğum yaparken onca sancıya dayanan anneleri olmasına rağmen, büyük bir aşktır baba. Gözlerini ilk açtıklarında babayla karşılaştıkları için onu ideal erkek ederler kendilerine. Bazıları kaybetti, bazıları aile içi sebeplerden dolayı uzaklaşmak zorunda kaldı. Fakat ne olursa olsun bağları hiç kopmadı. Yanımızda olsalarda, olmasalarda kalbimizin tamamı babalarımıza aittir aslında. Onlar bizim ilk aşklarımız, hayatımızın sonuna kadar her zaman her alanda tek kahramanlarımızdır. Baba demişler çınar ağacı gibidir. Meyvesi olmasada,gölgesi yeter.

Bu yazı toplam 1381 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
SİNEM BARUT Arşivi
SON YAZILAR