SİNEM BARUT

SİNEM BARUT

BİR KERE DAHA GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE

BİR KERE DAHA GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE

Umut ederken her şeyi bi anda dünya başlarına, başımıza yıkıldı.

İnsan, nerden bilebilir ki bir anda ansızın her şeyi kaybedebileceğini? Bu insan oğlu uzun zamandır yok oluyor! Her anlamda her açıdan. Hemde ummadığı bi zamanda, ansızın! Tahmin edilmesi güç değildi, tahmin edildi ama güç edilemedi! Varsayımlarıma bakıldığı zaman önlemler alınabilirdi aslında ama alınmadı!

6 Şubat 2023 gece 04:17’de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 şiddetindeki depremle çevre iller de sarsıldı. Malatya, Hatay, Antep, Kilis, Elâzığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Adana ve çevre illerde de bu sarsıntıdan yara aldı. Hatta depremin ardından öğle saatlerinde artçı depremlerden bağımsız olarak 7,5 şiddetinde tekrar deprem oldu. Deprem ardışık ve etki alanı çok geniş olduğundan oldukça gerilimli ve korkutucu oldu, olmaya da devam ediyor.Türkiye için 4. derecede uluslararası alarm çağrısı yapıldı. Ardından milli yas ilan edildi. Bu artık felaketin en büyüğü. Bir yanda enkaz başında yakınlarından haber almayı bekleyen gözü yaşlı insanlar, bir tarafta tüm yardım çağrılarına rağmen yakınları için arama kurtarma çalışmalarının başlamadığını söyleyen çaresiz insanlar var... Yardım için saatlerce çırpınan ama sevdiklerini kaybeden insanların hem üzüntüsü hem de öfkesi öyle büyük ki! Bir umut ailesi için yardım isteyen ama ailesini kaybeden insanların acısı tarifsiz! Üstelik acıların en büyüğünü yaşamalarına rağmen geride kalan insanların hayatlarını kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar... Türk milleti olarak yine yeniden tek yürek olduk. Tüm bu çaresizliğe rağmen bireysel ve kolektif olarak bizim güzel milletimiz her felakette sıkıca kenetlenerek üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bunun yanı sıra diğer ülkelerden gelen yardımlara, ekiplere minnettarız.

13 Mart 1992 Erzincan, ardından 17 Ağustos 1999 Marmara depremi, sonra da sırasıyla 2011 Van, 2020 Elazığ- İzmir depremleri ve şimdi de bu geniş yöreyi tutan deprem felaketinin acılarını yaşadık, yaşıyoruz. Tüm bu deneyimlerden geçen bizler değil miydik? Benzer deneyimlerden geçmiş insan ve toplumlar eski deneyimlerinden neden öğrenmez ve aynı hataları niçin tekrarlarlar? Geçmişten öğrenmediğimiz takdirde “anda yaşıyor” olmak içi boşalmış bir söylem olmaktan ileri gidemeyecektir.

Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralanan ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Geçmiş olsun Türkiye…

Bu yazı toplam 1792 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
SİNEM BARUT Arşivi

JOKER

26 Ocak 2023 Perşembe 11:19
SON YAZILAR