Güzide Kasim

Güzide Kasim

Çocuklar Susarsa…

Çocuklar Susarsa…

Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği’nin 2016 Çocuk İstismarına Yönelik Raporu’na göre, son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı. Türkiye'nin Avrupa’daki en yüksek "çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları" oranına sahip olduğu vurgulanan raporda dini evliliklerden dolayı bu sayının tam olarak saptanamadığı belirtiliyor. Raporda ayrıca mahkemelerde “iyi hal ve saygın tutum indirimi”nin rutin bir uygulamaya dönüştüğü ve bu durumun kamu vicdanını zedelediği belirtiliyor. 

*Son 1 yılda 400 çocuk istismara uğradı.

*İstismarcıların yüzde 66’sı akraba, komşu gibi çocuğun tanıdığı kişiler.

*Çocuğa yönelik cinsel saldırıların sadece yüzde 5’i ortaya çıkıyor, yüzde 95’i ise gizli kalıyor.

*İstismarcıların yüzde 9’u çocukla aynı evde yaşıyor.

*Adliyelerdeki 4 tecavüz davasından biri çocuklarla ilgili. Çocuk istismarı nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na başvuranların sayısı artıyor..

*Raporda "Avrupa’daki en yüksek çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları oranına sahip olan ülke Türkiye olup, dini evliliklerden dolayı bu sayı tam olarak saptanamamakta" deniliyor.

Böyle haberleri okumaktan nefret ediyorum. Midem bulanıyor. Bugün hangi haber kanalını açsanız, hangi gazeteyi açsanız en az bir tane böyle haber okuyoruz.

Böyle bir pisliği yapanı hakaret etsen “elhamdülillah” der. Onunu için onlara bir şey yazmak istemiyorum.

Bana göre: Bu pisliklere cezaevlerine göndermek,  onların için mükâfat, bizim için hakarettir. Çünkü bizim vergilerimizle onları içerde yine biz besliyoruz. Bunlara verilecek cezalar en ağır şeriat cezaları olmalıdır.

Herkesin dilinde ”Çocuklar Susmasın”.Resmen slogan haline getirdik. Çocuk zaten susmaz ki!  Çocuklar aslında hep konuşur. Çocuklar hep anlatır. Çocukların sesini duymayan biziz. Çocukları duymak istemeyen biz büyükler. Çocukları duymak istemeyen devlet, adalet sistemi…

Çocuklar ne zaman susar biliyor musunuz?

*Erkek çocukların cinsel organını konu komşu tüm akrabalarınıza “göster bakalım” diye coşkuyla göstertmeye çalıştığınız için susar

*15 yaşında istismara uğrayan çocuğa mahkemeler “rızası var” dediği için susar. Siz görmezden geldiğiniz için susar.

* Tehdit edilince  için susar.

* Sizin onu koruyamayacağınızı düşündüğünüz için susar.

*Siz sürekli “ayıp” , “günah” kelimeleri ile onu eğitmeye çalıştığınız için susar. Kız çocuğuna “eteğini kapat” diye bağırdığınız için susar.

Siz “el aleme rezil olmayalım” dediğiniz için susar.

Çocuklar susarsa gelecek susar…

Çocuklar susarsa masumiyet gider…

Çocuklar susarsa  sevgiler ölür…

Bu yazı toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR