Güzide Kasim

Güzide Kasim

Hoş Geldin Gerçek Dünya…

Hoş Geldin Gerçek Dünya…

Evet, adı belki yerel seçimdi ama genel seçimler kadar ilgi büyüktü. Türkiye her şeyin farkındaydı. Seçmen artık neyin ne olduğunu biliyordu. Mesele memleketti. Mesele vatandı.

Evet, bizler mazlumu severiz ama vatanımızı daha çok severiz.

Eskiden yerel seçim sonrası seçmen sadece kendi memleketini merak eder ve takip ederdi. Ama bu seçimde gözlemledim ki herkes Türkiye’yi merak ediyordu. Çünkü bu seçimler ileride yapılacak genel seçimler içinde belirleyici olacaktı.

Aynı bekleyiş siyasi parti temsilcileri için geçerliydi. Her ne kadar ekranlarda kendilerinden emin konuşsalar da onlar da biliyorlardı her an dengelerin değişeceğini. Ve nitekim öyle oldu.

Birçok ilde özellikle büyükşehirlerde dengeler değişti. Siyasi parti başkanları, siyasetçiler artık bundan sonra daha özverili çalışmaları gerekecek. Konuşmalarında daha dikkatli olmaları ve kendilerini törpülemeleri gerekiyor. Halkı halka şikâyet etmeden önce kendi hatalarını görmeleri gerekecek. Sen ben kavgasından uzak birleştirici olmaları,  halkı ayrıştırmamaları gerekiyor.

Artık hataları kabul edip ve halkı dinleme zamanı.

Halk sorunlarına çözüm istiyor, yaşam hakkını geri istiyor.

Halk artık sükûnet istiyor. Huzur ve umut istiyor.

***                  ***                  ***

Siyasetin kirli dünyasından uyandın mı güzel insan? Evet, seçimler bitti.  Fake (sahte) hesaplarda bitti. Hakaretlerde bitti. Kaldık mı biz bize?

***Akşam eve gittik yemek yapıyoruz aa oda ne; evde tuz kalmamış, ocakta yemek var, bir koşu gittin mi? siyaset için kavga ettiğin farklı görüşteki komşundan tuz almaya…

Evet, yerel seçimler bitti. Kutlamalar da bittiyse; Geçim derdimize geri dönelim mi artık? Ekonomimize, işsizimize, siftahsız dükkân kapatan esnafımıza, özel sektörümüze, asgari ücretlimize geri dönelim mi artık? EYT mağdurlarımıza dinleyelim mi artık?

Ödeyemediğimiz faturaların nedenlerini anlatalım mı artık? Katlanan vergilere ne dersiniz?

Her seçim aslında seçmen tarafından verilen bir nasihattir. Her seçim bir uyarıdır.

Ve merhaba yeni güne…

Hoş geldin gerçek dünya diyelim mi ?

Bu yazı toplam 842 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR