SİNEM BARUT

SİNEM BARUT

KANSERLE MÜCADELEYE DEVAM

KANSERLE MÜCADELEYE DEVAM

Besin değeri düşük olan abur cubur gıdalar enfes bir tada sahip olsa da, kanser için büyük bir risk faktörü teşkil eder ve uzun vadede sağlığınız için birçok açıdan ciddi zararları olabilir. Bununla beraber abur cubur kadar kötü ve kansere sebebiyet verebilecek başka yiyecekler de var. Ve bunun en kötü yanı ne biliyor musunuz? Bütün bunların muhtemelen aklınızdan bile geçmiyor olması.

 Soda, Izgara kırmızı et, Mikrodalga’da patlamış mısır, Konserve gıda, Hidrojene yağlar, Balık, Yapay tatlandırıcılar, Rafine beyaz un, Kirli meyveler, İşlenmiş et , Patates cipsi, Gdo gıdaları, Aşırı alkol, Rafine şeker, Trans yağlar vb. gibi ürünler sağlığımızı tehlike altına atmakta ve yaygın olan kanser hastalığına bizleri itmekte. Düşününce aklımıza gelmeyen ama günlük hayatımızda sürekli olarak kullandığımız bu ürünlerin tüketimini azaltıp bunlar yerine daha sağlıklı organik ürünler tercih etmeliyiz.

Kanser, vücudun herhangi organ ya da dokusundaki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ve büyümesi sonucu ortaya çıkan bir hastalık tablosudur. Kanser oluştuğu dokuya göre adlandırılır. 200'den fazla tipi tespit edilmiştir. En sık görülen ve ölüme yol açan kanser türleri akciğer, mide, karaciğer, kolon ve meme kanseridir. Kanser oluştuğu bölgeden başka organ ve dokulara yayılırsa, buna metastaz denir. Başlıca Kanser Belirtileri Nelerdir?

Kanser prensip olarak köken aldığı organ veya dokuya göre belirti verir. Genel hatlarıyla kanser belirtileri şunlardır:

* Halsizlik, yorgunluk,

* Deri altında yumru, kitle,

* Ani kilo kaybı,

* Deride sararma, morarma, kızarıklık, kapanmayan yaralar,

* İshal veya kabızlık,

* İdrar yapamama,

* Uzun süre devam eden öksürük, nefes darlığı,

* Yutma güçlüğü,

* Ses kısıklığı,

* Yemekten sonra hazımsızlık,

* Karın ağrısı,

* Kronik kas, kemik ağrısı,

* Nedeni belli olmayan ateş veya gece terlemeleri,

* Nedeni belli olmayan kanama veya vücutta morluklar.                               Kanser, küçük şikayetlerle başlarBugün 1 saat, yarın bir hayat. Erken teşhis hayat kurtarır. Günümüzde bu hastalıkla savaşan insanlar için ‘İyileşmek için arzu, daima sağlığın yarısı olmuştur’ demiş. Lucius Annaeus Seneca ne güzelde söylemiş. Umut her zaman bizimle beraber olacak. Umarım daha sağlıklı daha güzel günler görürüz.

Bu yazı toplam 1131 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
SİNEM BARUT Arşivi
SON YAZILAR