Güzide Kasim

Güzide Kasim

Olması Gereken Olsun Yeter…

Olması Gereken Olsun Yeter…

Yıl 2019 biz hala eğitim sistemimizi konuşuyoruz. Öğretim, eğitimin üstüne geçmiş ve biz hala dengeyi kuramıyoruz. 2023 eğitim vizyonu oluşturulmuş ve hedeflere yönelik seminerler başlatılmış. Ama biz hala içinde bulunduğumuz durumu bir türlü düzeltemiyoruz. Velilerin sisteme güveni kalmamış, öğrenciler gelecekle ilgili umutlarını yitirmiş, öğretmenlerimiz sistem içinde boğulmuş durumda.

Farkında mısınız hepimizin ağzından öğretimden önce eğitim gelir ama ne yazık ki bir türlü uygulamayı geçiremeyiz. Herkes bir şeylerden şikâyetçi herkes birilerini suçluyor. Hiç kimse gelin beraber yapalım diyen yok.

***                  ***                  ***

Evet, yıl 2019 olmasına rağmen bir ilkokul düşünün; bu okulda ki velilerden biri gördüğü aksaklıkları dile getirmek için okulun idari sorumlusuna gidiyor. Okulun güvenliğinden tutunda temizliğine kadar gördüğü aksaklıkları dile getiriyor. Okul öğrencilerinin kullandığı tuvaletin pisliği, bahçe kapılarının ders saatlerinde bile açık bırakıldığı gibi aksaklıkları söylüyor. Sınıfların soğuk olduğu ve çocukların üşüdüğünü anlatıyor. Sayın idarecimiz personel eksikliğinden, evrak işlerinin yoğunluğundan yakınıyor. Ve ne de olsa okulun tadilata girecek olduğunu ve ısınma sisteminin bundan sonra düzelebileceğini anlatıyor.

Veli sorunların çözüm bulunabileceği konusunda herhangi bir cevap alamadan odadan ayrılıyor.

Ne demek okulda yakında tadilata girecek. Tadilata girecek olsa bile bu sorunlar ihmal edilebilecek sorunlar mı? Mesela siz bir evden taşınacak olsanız ne de olsa evden ayrılıyoruz diye o evin temizliğini yapmaz mısınız? Nasıl mantık anlamıyoruz?

Okul da veliler mutsuz, huzursuz; öğrenciler soğuktan kat kat giyiniyor. Ve biliyor musunuz ki okul bahçesinde bazı veliler çocuklarını başka okula nakil ettirebileceklerini konuşuyor.

Ve okul idaresi tarafından veli-öğretmen ilişkileri adlı proje için; veliler telefonla aranıyor. Bilmem ne proje kapsamında “ sınıf öğretmeninizden memnun musunuz ?” diye soruyor. Tabi ki ben sınıf öğretmenimden memnunum ama okul olarak bu aksaklıkların sorumlusu kim? Diye sormadan geçemeyeceğim.

Yani sorunlar bitmiyor yine birileri birilerinin üstüne atıyor olan arada masum yavrucaklara oluyor.

***                   ***                  ***

Ayrıca sayın valimize bu okulun tadilatını için öncelik gösterip, ödenek desteği sağladığı için kendilerine teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

***                  ***                  ***

Evet, yıl 2019 ve bu okul merkez de tam da şehrin göbeğinde bir okul. Biz ne yazık ki olması gereken şeyleri hala lütufmuş gibi sunulmasını istemiyoruz. Fazla bir şey de istemiyoruz olması gereken layığıyla olsun yeter. Buna çocuklarımıza borçluyuz.

Bu yazı toplam 1068 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR