SİNEM BARUT

SİNEM BARUT

ÖLÜMÜN ÖLÜMSÜZLÜĞÜ

ÖLÜMÜN ÖLÜMSÜZLÜĞÜ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN doğum tarihi ay ve gün olarak tam olarak bilinmemekte. ATATÜRK’ÜN doğum tarihi sadece yıl olarak 1881 yılında olunduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalara göre Atatürk'ün doğum tarihi ay ve gün olarak 4 Ocak 1881 şeklindedir. Daha doğrusu bazı tarihi belgelere göre Atatürk'ün doğum tarihi 4 Ocak 1879 yılında iken bazı kaynaklara göre ise 4 Ocak 1881 tarihindedir. Ek olarak Atatürk'ün doğum günü, kendi onayıyla resmî olarak 19 Mayıs olarak belirlenmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olması sebebiyle önem verdiği bir gündür.

Orduları denize döken komutan, bir masal Destanı. Tanımadığımız devrimlerini gerçekten bilmediğimiz bir lideri sevdirdiler bizlere. Bir mücadelenin, bir kavganın bayrağı olmayan olmasaydın olmazdık, olmasaydında olurduk dalaşmalarına dahil olmayan bir MUSTAFA KEMAL.  Nerden başlamalı onu anlatmaya? Köylüye niye Milletin Efendisi dediğini, Sanata ve Sanatçıya verdiği önemi. Hürriyeti, Bağımsızlığı, Özgür iradeyi sonsuz bir güvenle Milletine sunan Mustafa Kemal’i nereden anlatmaya başlamalı?

Cepheden Cepheye koşarken 2 dil öğlendi. 4000 kitap okudu. Geometri kitabı yazdı, Türk tarihinde ilk Resim Sergisini açtı. Dünya’da BAŞÖĞRETMEN sıfatlı tek LİDER.

Minber adında 52 sayfalık bir gazete çıkarttı. Cebinden 50.000 bin lira harcayıp KURAN’IN Türkçe mealini yazdırmıştır.

Dil bilimci, Tarihçi, Antropolog, Sosyolog, Yazar, Asker, Devlet Adamı; Başkomutan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

Bir Mustafa Kemal’imiz  daha var bizim, bizim tanımadığımız. Her ülkenin Saygıyla,Sevgiyle ve Özlemle aradığı fakat bizim olan Mustafa Kemal! 

İranlı bir şairin Tahran gazetesine yazdığı bir şiirde bahsettiği bir Mustafa Kemal .

‘’Allah bir ülkeye yardım etmek isterse başına Mustafa Kemal gibi bir lider getirir.’’

Uluslararası anlayış, İşbirliği, Barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi. Olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı. Sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder. İnsan haklarına saygılı, Dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen eşi olmayan Devlet Adamı. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu. Büyük Atatürk! Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

"O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün milletler için de en büyük önderdi. 57 yıllık yaşama; 11 Savaş, 24 Madalya, 7 Nişan, 13 Kitap, 1 Ülke Milyonlarca Özgür İnsan ve Türk’ün kurtulan gururunu sığdırdı.

Ve daha birçok şey anlatmaya kelimeler yetmez. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe…

Saygı, minnet ve özlemle…

10 Kasım 1938. Aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümü. Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.

 ‘’Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Bu yazı toplam 1860 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
SİNEM BARUT Arşivi
SON YAZILAR