Cüneyt Erdan

Cüneyt Erdan

MUĞLA’NIN GÜNDEMİ CHP KONGRELERİ

MUĞLA’NIN GÜNDEMİ CHP KONGRELERİ

Sevgili Muğla Gazetesi okurları bundan sonra Gündem Muğla isimli köşe ile sizlerle beraber olacağız. Gündem Muğla aslında benim değişik zamanlarda medya grubumuzun bünyesinde yayın yapan MUĞLA TV’deki programımın ismi. Yine bu isimle bundan sonra Muğla Gazetesinde Muğla gündemini değerlendireceğiz.

Gelelim Muğla Gündemine. Bu aralar Cumhuriyet Halk Partisinde kongre süreci yaşanıyor. Yapılan kongrelerde zaman zaman gergin anlarda yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Menteşe İlçe Kongresinde eski ve yeni milletvekilleri ile belediye başkanları arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Geçmiş dönem Muğla Milletvekili Mürsel Alban ile kongrede divan başkanlığı yapan 28.dönem Muğla Milletvekili Gizem Özcan arasında tartışma yaşandı. Milletvekili Özcan, süre nedeniyle kürsüde konuşma yapan Alban’ı uyararak konuşmasını sonlandırmasını istedi. Bunun üzerine Alban ile Özcan arasında gerginlik yaşandı.

Milletvekili Alban, listelere yönelik açıklama yaparak, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü hedef alırken konuşmasında şu görüşlere yer vermişti; “Delege seçimlerini adaletli bir şekilde yapmadınız. Elinize sağlık. Evinizde beslediğiniz tavuk ve kedi hariç tüm tanıdıklarınızı delege yazdınız. CHP, yavaş yavaş bitiriliyor. Burası Gümüş A.Ş. değil. Burası Cumhuriyet Halk Partisi. Ben CHP’nin özüne dönüp kurtulmasını istiyorum”

Eski Milletvekili Alban’ın konuşmasının ardından söz alan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Seçimlerde bir gün çalışmayan insanlar kürsüye gelmiş, 60 gün boyunca köy köy dolaşan insanları eleştiriyor. Önce aynaya bakacağız. Kim kürsüye çıkıp örgüt çalışmıyor, saygı, sevgi var diyorsa inanın onda problem vardır. Çalışan adam zaten gelip burada onları konuşmuyor. Vekillik yapmış bir kişiye bu konuşmayı yakıştıramadım. Siyaset yapmadan herkese eşit davrandım. Muğla’nın göbeğinde Arasta’da Büyükşehir ve Menteşe belediye Başkanına hakaretler eden yönetici istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Gergin geçen kongrede partinin 5 yıldır ilçe başkanlığını yapan Mustafa Aytaç Kavak ile Menteşe Belediye Meclisi Üyesi Nail Kızıl ilçe başkanlığı için yarıştı.

Bazı partililer tarafından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün desteğini aldığı iddia edilen Nail Kızıl mevcut ilçe başkanı Aytaç Kavak’ı 46 oyla geçerek CHP Menteşe’nin yeni ilçe başkanı oldu. Nail Kızıl’a yeni dönemde başarılar diliyorum.

Bir başka yazıda farklı bir Muğla gündemi ile yeniden birlikte olmak dileğiyle. Kalın sağlıcakla.

Bu yazı toplam 4045 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cüneyt Erdan Arşivi
SON YAZILAR